2018. 04. 19. - 10:55

Saját készítésű szájfény – ilyen egyszerűen!

Saját készítésű szájfény – ilyen egyszerűen!

Ha a természetes kozmetikumok hívei vagyunk, érdemes kipróbálnunk a természetes összetevőkből készült szájfényt, melyet saját magunk is könnyedén összedobhatunk.

Amennyiben szívesebben kenünk, fújunk a bőrünkre természetes termékeket, a szánk se legyen kivétel! A saját készítésű szájfényt könnyű elkészíteni, ráadásul csak két összetevőből áll.
 
Fő hozzávalója, a ricinusolaj olyan növényi olaj, amelyet a ricinus magvaiból nyernek. Tökéletesen egészséges alternatíva a feldolgozott és méreganyagot is tartalmazó összetevők helyett, melyeket sajnos számos kozmetikai márkában megtalálhatunk.
 
A ricinusolajnak természetes, antibakteriális és gombaellenes hatása van, valamint zsrísavakban és E-vitaminban is gazdag. Kiválóan táplálja az ajkakat.
Színezőként a vörös színező kármin használata ajánlott, ez ugyanis természetes eredetű színezék. Ha nem pirosas árnyalatot szeretnénk, a mica por is jól használható, amelyet természetes csillámként alkalmazhatunk.
 
A természetes szájfénnyel is tökéletes hatást érhetünk el
A természetes szájfénnyel is tökéletes hatást érhetünk el
 
 
Lássuk, hogyan készül a szájfény. 
 
Összetevők:
 
4 teáskanál organikus ricinusolaj; 1 teáskanál organikus növényi glicerin. Színezék: 1 teéskanál olajos alapú vörös színező kármin, vagy 1 teáskanál ricinusolaj 1 teáskanál mica porral keverve. Egy 30 ml-es szájfény tároló eszközt is készítsünk elő.
 
Öntsünk minden összetevőt közvetlenül ebbe a tároló eszközbe és keverjük jól össze. 
 
Ennyi – és már kész is saját készítésű természetes szájfényünk!
 
B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.