2018. 12. 06. - 10:50

Saját készítésű, természetes haj-spa otthonra

Saját készítésű, természetes haj-spa otthonra

A hajszalonokban használatos pakolások igen drágák lehetnek – ráadásul nem mindig azokat az összetevőket alkalmazzák, amelyeket leginkább kedvelünk. A jó hír az, hogy a tökéletes haj-spa otthon is elkészíthető.

Ahogyan a különféle arcpakolások, úgy a hajra szánt spa megoldások is kivitelezhetők otthon, ha tudjuk, milyen összetevőket alkalmazzunk hozzájuk. A pakolásokra szükség van, hogy tincseink megőrizzék ragyogásukat és erejüket.
 
Nagyjából havi két alkalommal érdemes használni őket, hogy visszafordítsuk a napsütés, a por, a szennyezés, valamint maga a samponhasználat, a hajfestés és egyéb stressz tényezők kedvezőtlen hatásait.Otthon is készíthetünk haj-spa pakolást
 
Mire van szükségünk a saját készítésű haj-spa elkészítéséhez?
 
Hajolaj; enyhe sampon és kondicionáló; törölköző; egy vödör meleg víz; pamut vatta; fésű; zuhanyzó sapka.
 
A hajmaszkhoz: ízlésünknek és hajtípusunknak megfelelően joghurttal, mézzel, citrommal, hajolajjal, gyümölcsök és zöldségek használatával készítsük el a maszkot és tegyük félre.
 
Melegítsünk fel egy kis hajolajat, amelyet előnyben részesítünk. Lehet az kókuszolaj, mandulaolaj, olíva- vagy ricinusolaj. Ne legyen túl meleg.
 
Fésüljük át a hajat, hogy csomómentes legyen, majd oszlassuk szét hajunkon és fejbőrünkön az olajat. A pamutvattát is belemárthatjuk az olajba, így is felvihető a fejre.
 
Masszírozzuk a hajba 10 percen át az olajat, ez a fejbőr vérkeringését is javítja.
 
Töltsünk meg egy vödröt meleg vízzel. A törölközőt áztassuk bele, majd facsarjuk ki és tekerjük be vele a fejünket – vigyázzunk, nehogy túl meleg legyen a törölköző! Tartsuk a fejünkön, amíg ki nem hűl, majd ismételjük meg a műveletet. A gőz segít, hogy az olaj alaposan behatoljon a fejbőrbe.
 
Ezt követően mossunk hajat enyhe samponnal és vigyük fel a hajmaszkot a tincsekre. Fedjük be fejünket zuhanysapkával és hagyjuk állni 30 percig.
 
A haj kimosására a legvégén is enyhe sampont alkalmazzunk, majd hasonló kondicionálással zárjuk a hajápolást és szárítsuk meg természetesen a tincseket.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.