2021. 01. 21. - 11:15

Saját parfümöt alkothatunk – technológiai segítséggel

Saját parfümöt alkothatunk – technológiai segítséggel

Számos technikai újdonság mutatkozott be a Las Vegasban megrendezett 2021-es technológiai kiállításon, ahol az is kiderült: saját parfümöt alkothatunk egy szlovén startupnak köszönhetően.

Ninu Perfume néven mutatkozott be az a technikai újdonság, melynek köszönhetően bárki megalkothatja a saját illatát.
 
Az ötlet hasonló az egyedi rúzs-árnyalat készítéséhez, melyről már beszámoltunk – s amelynek megjelenésére szintén a Las Vegas-i technológiai kiállításon derült fény.ninu_1
 
A Ninu egy szlovén startup alkotása, s lényege, hogy egy és ugyanazon tartóban három különböző illat keverésére van lehetőség. A hozzá tartozó alkalmazás készíti el a személyre szabott mixet a felhasználónak.
 
Az applikációban egyébként Pierre mesternek nevezték el a kombináció létrehozását irányító algoritmust.
 
A cég felhívja a figyelmet arra is, hogy a Ninu 100 százalékban vegán, vagyis az illatok nem tartalmaznak ftalátokat, parabéneket és szulfátokat.
 
Csupán hármat foglalhat viszont magába egy eszköz – külön és együtt is lehet őket használni.
 
Természetesen női és férfi verziót is készítenek belőle.
 
A startup elmondása szerint évente 120 milliárd csomagoló egységet gyártanak a globális kozmetikai ipar számára, ezért a termék egyik célja a fogyasztási szokások megváltoztatása - hogy ez a szám ne növekedjen tovább.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.