Simábbat szeretnénk? Avokádózzuk a bőrt!
Egészségesebb, kellemesebb tapintású bőrt kapunk, ha ezt a fogyasztva is finom gyümölcsöt arcradírként alkalmazzuk! Van otthon egy vagy két darab? Lássunk hozzá!
A belseje talán az első, amelytől gyorsan megszabadulunk, amikor meg szeretnénk enni egy avokádót. Csakhogy ennek a gyümölcsrésznek igen sok előnyös tulajdonsága van, melyet legtöbbször nem veszünk figyelembe.
Az avokádó belsejéből példának okáért kiváló arcradír készíthető. Lássunk hát hozzá a rendkívül olcsó és környezetkímélő, saját készítésű arcradír megalkotásához!
Először meg kell szerezni a gyümölcs belsejét
Vágjuk félbe az avokádót és kanalazzuk ki a belsejét. Tisztogassuk meg alaposan, majd hagyjuk állni azt (száradni) 3-5 napig.
Vágjuk négybe az avokádó belsőt, minél kisebb, annál jobb. A darabokat tegyük turmixgépbe és addig mixeljük, amíg egészen kicsik lesznek. Nem kell azonban túlságosan finomaknak sem lenniük, mert nem részesülünk az igazi radírozó hatásban!
Adjuk az avokádóbelső darabkákat kedvenc arctisztítónkhoz és keverjük alaposan össze a krémmel.
Végül keverjük bele a kedvenc arckrémünkbe a saját készítésű radírt
Meg fogjuk látni, hogy oxidálódik és narancsos színűvé válik, de nem kell megijedni. Ha egyszer saját készítésű arcradírunk elkészült, vigyük fel arcunkra, kikerülve a szem környékét.
Hasznos tanács, hogy az utóbbit sose súrolgassuk, ugyanis ez a rész túlságosan vékony és érzékeny ahhoz, hogy radírozzuk, különösen napi szinten. Ha hagytuk állni a bőrön egy ideig a radírt, a szokásos módon öblítsük le és szárítsuk meg arcunkat!
Sok sikert!
B.A.