Simábbat szeretnénk? Avokádózzuk a bőrt!
Egészségesebb, kellemesebb tapintású bőrt kapunk, ha ezt a fogyasztva is finom gyümölcsöt arcradírként alkalmazzuk! Van otthon egy vagy két darab? Lássunk hozzá!
A belső mag talán az első, amelytől gyorsan megszabadulunk, amikor meg szeretnénk enni egy avokádót. Csakhogy ennek a gyümölcsrésznek igen sok előnyös tulajdonsága van, melyet nem veszünk figyelembe. Az avokádó belsejéből példának okáért kiváló arcradír készíthető. Lássunk hát hozzá a rendkívül olcsó és környezetkímélő arcradír elkészítéséhez!
Így szerezzük meg az alapanyagot az avokádó arcradírhoz
Vágjuk félbe az avokádót és kanalazzuk ki a belsejét. Tisztítsuk meg alaposan, majd hagyjuk állni (száradni) 3-5 napig.
Vágjuk négybe az avokádó belsőt, minél kisebb, annál jobb. A darabokat tegyük turmixgépbe és addig mixeljük, amíg egészen kicsik lesznek. Nem kell túlságosan finomaknak sem lenniük, mert nem részesülünk az igazi radírozó hatásban!
Adjuk az avokádó mag darabkákat kedvenc arctisztítónkhoz és keverjük alaposan össze. Meg fogjuk látni, hogy oxidálódik és narancsos színűvé válik, de nem kell megijedni.
Keverjük arckrémünkhöz a pépesített avokádót
Ha egyszer saját készítésű arcradírunk elkészült, vigyük fel arcunkra, kikerülve a szem környékét. Utóbbit sose súrolgassuk, ugyanis ez a rész túlságosan vékony és érzékeny ahhoz, hogy radírozzuk, különösen napi szinten. Ha hagytuk állni az arcradírt bőrünkön egy ideig, a szokásos módon mossuk le és a tapogassuk szárazra törölközővel.
Sok sikert!
B.A.