2018. 06. 14. - 10:50

Szőke henna teljes őszfedéssel – így készítsd el!

Szőke henna teljes őszfedéssel – így készítsd el!

A henna alkalmazása számos szempontból jobb, mint a sima hajfestéké, mely tartalmazhat az egészségre hosszútávon ártalmas anyagokat. A szőke hennát őszfedés-biztossá is tehetjük, ha hozzáadunk néhány dolgot. Lássuk!

Ha színezzük, festjük a hajunkat, kétségtelenül jobb ötlet azt hennával tenni, mint egyszerű festékkel.
 
A henna ugyanúgy többféle színben kapható, mint a drogériában beszerezhető átlagos festékek. A szőke hennához azonban őszfedést is biztosíthatunk egy könnyű otthoni praktikával.
 
Lássuk, hogyan.
 
Mire lesz szükségünk?
 
1 tasak szőke henna; 50 gramm kamilla tea; 3 csésze szűrt víz; 1 evőkanál citromlé (ne használjunk túl sokat, mert kiszáríthatja a hajat); 1 evőkanál organikus méz.
 
A henna használata egészséges és hasonlóan könnyű, mint a hajfestés
A henna használata egészséges és hasonlóan könnyű, mint a hajfestés
 
Így készítsük el:
 
Forraljuk fel a vizet és adjuk hozzá a kamillateát. Forraljuk 5-10 percen át. Hagyjuk állni egész éjszakára a legjobb eredmény érdekében. Szűrjük le a virágokat.
 
Tegyük a szőke hennát, a mézet és a citromlét egy tálba, majd öntsük hozzá a leszűrt kamillateát, de csak kanalanként – olyan állagot kell kapnunk, mint egy joghurté. Fontos, hogy könnyen szét lehessen oszlatni a hajon.
 
Fedjük be a keveréket műanyag fedéllel, s hagyjuk állni 12 órát (vagy egy éjjelt).
 
Következő nap fektessünk vállunkra törölközőt, s vigyük fel a hennát a tiszta, száraz hajra. Fedjük be a hajat zuhanyzósapkával és hagyjuk állni rajta a keveréket 4 óra hosszát. A bőrre került hennát mindig tisztítsuk le rögtön, mert foltot hagyhat.
 
Végül kézmeleg vízzel öblítsük ki a hajat, míg az összes henna nem távozik.
 
Lehetőleg ne mossunk hajat 24-48 órán át.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.