2021. 11. 12. - 10:47

Télen se hanyagoljuk a láb- és hajápolást

Télen se hanyagoljuk a láb- és hajápolást

Sokan úgy gondolják, hogy az alsó végtagok bőrének gondozása csak nyáron esedékes. De a rendszeres lábápolás télen is fontos, mert a zokniba és meleg cipőbe burkolt lábak nem mindig tudnak lélegezni.

Különösen nehéz számukra „átélni” a hétköznapokat a munkahelyen egy meleg csizmában, majd kimenni a hidegbe. Ez durva és száraz bőrt eredményez. Jelen problémát nehéz leküzdeni, sokkal könnyebb megelőzni. 
 
A fáradt láb télen nem meglepő jelenség. Amíg nyáron ezt általában a kényelmetlen cipők okozzák, addig télen szinte minden lábbeli kiválthatja. A lábápolás keretében végzett fürdő segíthet enyhíteni a kellemetlen érzést, és jótékony hatással van a bőrre. De figyeljünk arra, hogy a lábfürdőhöz használt víz ne legyen se túl forró, se túl hideg. 
 
Ha a lábait fáradtnak érzi, vagy a cipő bármilyen nyomot hagy a bőrén, a lábbeli levétele után azonnal hűsítse le spray-vel, majd használjon fáradtság elleni készítményt a lábápoláshoz. Ezek általában szintén tartalmaznak hűsítő összetevőket, aminek köszönhetően pillanatok alatt jobban fogja érezni magát.  


Hajhullás ellen sampon? Igen, jól hallotta


Az évszakok változásával a haj is elkezd megújulni. Bár ez a folyamat egész évben zajlik, az ősz beköszöntével jelentősen felerősödik. Ezért egyre többen döntenek úgy, hogy saját kezükbe veszik a dolgokat, és a hajhullás ellen sampon segítségével fognak fellépni.
 
A hajvesztés egyik fő oka az androgén alopécia. Ha az alopécia a személy génjeibe van kódolva, akkor előbb vagy utóbb elkezd megnyilvánulni. Ez azonban nem az egyetlen oka a jelenségnek. A környezeti tényezők, mint például a légköri szennyezés vagy a személyes szokások, mint például az általunk követett étrend, a szervezetre mérgező alkohol vagy cigaretta fogyasztása gyorsabb hajvesztést okozhat azoknál az embereknél, akiknek ez szerepel a genetikai kódjukban.
 
Bármi legyen is az ok, 2021-ben az érintettek már számos megoldás közül választhatnak. A legfigyelemfelkeltőbb, és egyben a legdrágább, a hajsebészet. De vannak más, a kórkép megelőzésére vagy csökkentésére összpontosító kezelések is, amelyek nagyon hatékonyak. Ma már a hajhullás ellen samponnal is harcolhatunk.
 
BG

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.