2020. 04. 30. - 11:15

Természetes szőke hajszínezés gyógynövényekkel

Természetes szőke hajszínezés gyógynövényekkel

Talán nem újdonság, ám ha még sosem próbáltuk, érdemes a természetes megújulás nevében növényi alapanyagokból hajfestéket készíteni. Hogyan?

Alapvető színeket gyógynövényi alapanyagokkal is elérhetünk – természetes árnyalatot kölcsönözve ezzel a hajnak. Nem hoz létre mesterséges színeket, mint például a rózsaszín, s platinaszőkét sem készíthetünk vele.
 
Ám a szőkés, világos hajra való receptek valóban tartósan, természetesen világosítják a hajat.
 
A vörös és a sötét színárnyalatok néhány hétig tartanak, attól függően, milyen gyakran mossuk a tincseket. Itt az ideje mindenesetre, hogy a napsütés hozzásegítsen bennünket a természetes árnyalatok kiemeléséhez.
 
Gyógynövényekkel és napsütéssel fokozható a természetes hajszín
Gyógynövényekkel és napsütéssel fokozható a természetes hajszín
 
Több alapvető variáció is van.
 
Tiszta, erős kamillateát permetezzünk vagy öntsük a hajra, s hagyjuk több órán keresztül állni rajta. Ha napon ülünk, az még inkább fokozza a világosító hatást.
 
Segít a frissen facsart citromlé is, a hajtincsekbe dörzsölve vagy szórófejjel rápermetezve. Szintén több órán át kell a hajon hagyni, s érdemes a napon ülni vele – ugyancsak természetes világosságot eredményez.
 
A kamillateával öblítés minden hajmosás után érdemes, majd a tincseken kell hagyni. Sima, selymes és természetesen világosabb hajat eredményez idővel.
 
A cikket a vörös hajjal folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.