2020. 10. 15. - 11:15

Top 2 ötlet a száraz bőr kiküszöbölésére

Top 2 ötlet a száraz bőr kiküszöbölésére

A szakemberek xerosis néven említik a téliesen száraz bőrt. Első gondolatunk az lehet, hogy egy zsíros krémmel orvosoljuk a helyzetet. Tartós eredményhez azonban érdemes más módszereket is kipróbálni.

A száraz bőrt általában krémekkel igyekszünk puhábbá varázsolni. A durva, hámló és irritált bőrtől azonban egyszerűbb megszabadulni tartós és bőrnyugtató módszerekkel.
 
Lássuk, melyek ezek a megoldások első lépésben.
 
Nem mindig a krém a legjobb megoldás a száraz bőrre
Nem mindig a krém a legjobb megoldás a száraz bőrre
 
1.Saját készítésű maszk – hetente egyszer
 
Amennyiben a bőrünk hámlik, nem szabad durva radírozót alkalmazni a bőrre. Helyette alaposan nedvesítsünk be egy pamut anyagot vagy papírtörlőt, hideg, zsíros tejjel, s tegyük az arcunkra 10 percre. A tej a tejsav természetes forrása, mely segít eltávolítani az elhalt bőrt és hidratálja a felszíni réteget.
 
Ha a bőrünk nem hámlik, kenjünk rá egy réteg aloe vera gélt, melyet az aloe növény leveléből nyernek és boltban kapható.
 
2.Válasszunk hidratáló élelmiszereket
 
Az esszenciális zsírsavakat (EFA) tartalmazó ételek belsőleg alkalmazva tartják egészségesen a bőrt. Látványos különbséget figyelhetünk meg a bőr textúrájában, mivel az EFA-ban gazdag ételek megerősítik a bőrgátat, azaz a bőr legkülsőbb rétegét.
 
Iktassuk étrendünkbe a lazacot, makrélát, avokádót, lenmagot és diót, s fontoljuk meg a magas minőségű Omega-3 kiegészítő alkalmazását.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.