2020. 12. 17. - 12:40

Top 5 tipp a pattanások ellen

Top 5 tipp a pattanások ellen

Elegünk van belőle, hogy a pattanások időről-időre újra felbukkannak a bőrünkön? Heti rendszerességgel elvégzett, megfelelő bőrápolási rutinnal csökkenthető a megjelenésük esélye. Lássuk, hogyan.

Bőrünk tele van faggyúmirigyekkel, azaz olajat tartalmazó pórusokkal, amelyek a bőr nedvesítéséhez termelnek faggyút. A mitesszerek akkor jelennek meg, ha olaj halmozódik fel a bőr pórusaiban, az elhalt bőrsejtek pedig eltömődést okoznak.
 
A faggyú és az elhalt sejtek törmeléke a pórusokban oxidatív reakción megy keresztül - ez hiperpigmentációt idéz elő – mostmár tudjuk, miért sötét színű a mitesszer.
 
A pattanások kialakulásának okai lehetnek hormonproblémák, helytelen étrend, túlzásba vitt smink-használat, rossz higiénia. A tisztaság hiánya szintén hozzájárulhat az állapot romlásához.
 
Hatékony módszerek is vannak a pattanások ellen
Hatékony módszerek is vannak a pattanások ellen
 
Lássuk, milyen módszerekkel csökkenthetjük a mitesszerek, pattanások keletkezésének esélyét.
 
Előszöris, puhítsuk meg a bőrterületet, ahol a mitesszer kialakult. Ez tiszta, meleg borogatással vagy az arc gőzölésével is megoldható. Így a bőr fogékonyabbá válik arra, hogy a mitesszert ki lehessen nyomni – ezt egy csipesz segítségével és tiszta zsebkendővel is megtehetjük, s ha kijött, tisztítsuk meg a területet, majd összehúzó oldattal zárjuk be a pórusokat.
 
Ha nem akarjuk kinyomni a mitesszert, érdemes az alábbi módszerekkel próbálkozni.
 
-Hetente kétszer alkalmazzunk maszkot a felesleges olaj felszívására és a bőr pórusainak összehúzására.
 
- A neem levelek és a kurkuma paszta hasznos lehet mitesszeres és pattanásos bőrre. Keverjük össze a száraz kurkuma gyökérport és a tejet, készítsünk belőle finom pépet. Vigyük fel a pasztát az arcra és a nyakra, majd tartsuk rajta 30 percig. Óvatosan mossuk le vízzel és szárítsuk meg.
 
-Használhatunk rózsavízzel kevert mandulport is, s finom pasztát készíthetünk belőle. Alkalmazzuk ezt a mitesszerre.
 
-A rózsavizet összekeverhetjük uborkalével és felvihetjük az arcra a zsírosodás csökkentése érdekében. Az éjszakai tisztítás elengedhetetlen a mitesszerek és pattanások megelőzése és kezelése céljából.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.