2019. 02. 07. - 11:10

Top tippek a haj zsírosodásának csökkentésére

Top tippek a haj zsírosodásának csökkentésére

A haj túl gyors zsírosodása sokak számára probléma – nemcsak hatékony kondicionálót, sampont érdemes választani: szokásaink változtatásával is mérsékelhetjük a haj zsírosságát.

Gyakori gondunk a hajunk zsírosodása?  Léteznek hibák, amelyeket kiküszöbölve kevésbé fogjuk zsírosnak érezni tincseinket. Nem csupán a megfelelő hajápoló termékekkel tehetjük szebbé és kezelhetőbbé a hajunkat.
 
Érdemes néhány szabályt is betartani.
 
1.Olyan sampont és kondicionálót válasszunk, amelyen nem szerepel a „száraz”, a „károsodott” szó, illetve a termék nem kisimító jellegű és nem kelt fényes hatást. Mindegyik finom, filmszerű anyaggal vonja be a tincseket, ami azonban a zsírosodásra hajlamos hajnál nem előnyös.
 
A szokások módosításával is csökkenthetjük a hajzsírosodást
A szokások módosításával is csökkenthetjük a hajzsírosodást
 
2.Nem mindegy, mit eszünk: az étrendünknek hatása lehet a hajunkra. Próbáljuk kerülni az olajat a napi élelmiszerbevitelünk során, gyümölcsöt és zöldséget fogyasszunk inkább.
 
3.Ne mossuk meg minden nap a hajunkat: bár nehéz ellenállni a kísértésnek, nem előnyös minden nap hajat mosni. Minél tisztábbak a tincsek, annál könnyebben zsírosodnak.
 
Érdemes tehát kihagyni napokat és ha zavarónak találjuk a frizuránkat, ilyenkor lófarokba kötni vagy hajpántot viselni. A haj egy idő után hozzászokik, hogy nem mossuk minden nap és jobban fog állni.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.