2017. 08. 03. - 10:50

Tuti trükk a sminkecsetek tisztítására

Tuti trükk a sminkecsetek tisztítására

Rohanó napjainkban gyakran elmarad a kozmetikai eszközök megtisztítása – pedig ezekre a bőrünk egészsége érdekében fokozottan ügyelnünk kellene. Hogyan tarthatjuk tisztán például a sminkecseteinket?

Talán nem meglepő: ha tisztán rakjuk el kozmetikai eszközeinket használat után, azok élettartamát is meghosszabbíthatjuk.

A sminkecsetekkel hasonló a helyzet – ha megtisztítjuk őket, tovább tartanak- ugyanis a szálaik gyorsabban rongálódnak, ha nem ügyelünk rájuk.

Különösen fontos gondozni őket, ha beruháztunk egy komolyabb, minőségi ecsetbe.

Hogyan készítsünk természetes tisztító folyadékot számukra?

A sminkecseteket érdemes havonta egyszer tisztító folyadékban kimosni

A sminkecseteket érdemes havonta egyszer tisztító folyadékban kimosni

Hozzávalók:

1 és fél csésze desztillált víz; 2 evőkanál vodka vagy alkohol; fél teáskanál édes mandula – vagy olívaolaj; 2 teáskanál teafaolaj; üvegedény a tárolásra.

Öntsünk egybe minden összetevőt, kivéve a vizet. Rázzuk össze, hogy alaposan összeálljon a keverék. Adagoljuk hozzá a desztillált vizet, míg teljesen tele nem lesz – s csak 2 centimétert hagyjunk üresen a tetejétől. Keverjük meg a mixet.

Ha üvegedényben tartjuk a keveréket, akár spriccelni is lehet belőle, vagy egyenesen belerakva kiöblögetni az ecseteket használat után.

Mielőtt tisztítjuk az ecseteket, érdemesebb azonban kiönteni a keverékből egy kis tálkába, s óvatosan belenyomni a folyadékba őket. Vigyázzunk, hogy csak a sörték érjenek a vízbe.

Ha egyszerre sok ecsetet tisztítunk, mindig a legtisztábbnak tűnőt mossuk először! Az ecsetek között cseréljünk vizet.

Végül tiszta vízzel is öblítsük ki az ecseteket. A tisztítást havi egyszer érdemes elvégezni.

Fotó: wellnessmama.com

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.