2020. 09. 17. - 11:45

Újrahasznosítja a sminkeket a Maybelline

Újrahasznosítja a sminkeket a Maybelline

Anglia legnagyobb smink-újrahasznosítási rendszerét indította el a TerraCycle-el együttműködve az ismert kozmetikai cég. Kiderült: az emberek többsége nem tudja, hogy újra lehet hasznosítani a sminket.

Valószínűleg kevesen vannak, akik számára ismert tény, hogy a sminkkészleteket is lehetséges újrahasznosítani.
 
Ezt ragadta meg a Maybelline New York, amely bejelentette: elindítja az Egyesült Királyság legnagyobb smink-újrahasznosítási rendszerét, együttműködésben a TerraCycle céggel.
 
A felhasználók tehát bármilyen sminkcikket elvihetnek a programban résztvevő Tesco, Superdrug, Boots és Sainsbury áruházakba, s elhelyezhetik azokat a boltban található speciális szemétkosarakba.
 
Lehetséges a már használt sminkek újrahasznosítása
Lehetséges a már használt sminkek újrahasznosítása
 
A Maybelline sajtóközleményében az áll: az általuk végzett felmérés szerint, melyet a sminket viselők újrahasznosítási szokásairól készítettek, 45 százalékuknak fogalma sem volt arról, hogy lehetséges a smink újrahasznosítása, míg 42 százalékuk elismerte, nem tudná, hol kezdje a dolgot.
 
A felhasználók 24 százaléka zavarban van attól, miként is kéne helyesen megsemmisíteni a sminket, ennek következtében a régi vagy elavult termékek sminktáskájukban vagy fiókjukban maradnak -, annak ellenére, hogy a sminket használók 83 százaléka környezetbarátnak minősíti saját magát.
 
A TerraCycle összegyűjti a lerakott sminkeket a termékek tisztítása és újrahasznosítása előtt.
 
Vismay Sharma, a L’Oréal UK & Ireland országos ügyvezető igazgatója elmondta: a sminket viselők azt mondták nekünk, szeretnék újrahasznosítani a kész termékeiket, ám nem tudták, hogy ez egyáltalán lehetséges. „A mostani programmal ezt rendkívül megkönnyítjük” – tudatta Vismay Sharma.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.