2020. 05. 14. - 11:15

Vigyázz rá! – 5 természetes összetevő, ami árthat a bőrnek

Vigyázz rá! – 5 természetes összetevő, ami árthat a bőrnek

Olyan időszakokban, mint egy járvány, több ember hajlamos különféle saját készítésű terméket kipróbálni a bőrén arcápolás gyanánt. Nem mindegy azonban, mivel kísérletezünk – árthatnak is.

A saját készítésű arc- és testápolók, illetve természetes kozmetikumként használható gyümölcsök, élelmiszerek népszerűsége tagadhatatlanul megnő olyan időszakokban, amikor kevesebb az emberek pénze, nem jutnak időben hozzá kedvelt termékeikhez – de az is lehet, hogy egyszerűen csak a természetes megoldásokat szeretnék előnyben részesíteni.
 
Bármelyik helyzet is áll fenn, fontos tudni, hogy nem mindennel érdemes próbálkozni. Az otthoni praktikák közül sem árt kiválasztani a valóban hatásosat: nem minden konyhában fellelhető összetevő biztonságos 100 százalékban a bőrre nézve. Különösen igaz ez az arcradírozással kapcsolatban.
 
Az érzékeny bőrűeknek főleg nem árt odafigyelni, mit használnak. A bőr számára durva termékek még kellemetlen mellékhatásokat is okozhatnak.
 
Sem a citrom, sem a só nem alkalmas az arc ápolására
Sem a citrom, sem a só nem alkalmas az arc ápolására
 
De lássuk, mely élelmiszerekről is van szó.
 
1.Citrom: a citrom citrus savat tartalmaz, s inkább mellékhatásokkal jár a bőrre nézve, mint előnyökkel. A bőrirritáció a leggyakoribb reakció, ha citromot kenünk az arcunkra. A gyümölcs ezenkívül szárazságot, kipirosodást, a bőr hámlását eredményezheti – így meglehetősen rizikós az otthoni bőrápoláshoz.
 
2.Só: a sószemcsék kicsik ugyan, de a bőr pórusaiba nem képesek behatolni. Ha sószemcsékkel radírozzuk arcunkat, nem teszünk egyebet, mint benyomkodjuk a mitesszereket, s ez igazán nem segít. Ellenben a teljes folyamat kiütéseket, pirosságot és bőrszárazságot eredményezhet.
 
3.Cukor: a cukrot általában alkalmasnak tartják bőrradírozásra, de nem az arcon. Az arcbőrre nézve nagyon durva lehet – s a cukorszemcsék akár fel is karcolhatják azt, komoly kipirosodással járhat. Ennek eredményeképpen az arc bőre védekezésképpen túlzott melanintermelést indít el, hiperpigmentációt okozva.
 
4.Dió: a diót sem célszerű használni arc- vagy bőrápolás céljából. Többet árt, mint amennyit használ. Különösen arca ne alkalmazzuk.
 
5.Kávé: hasonló a helyzet a kávéval, mely elsőre jó ötletnek tűnhet, de szintén nem érünk el vele áldásos hatást.
 
Vigyázzunk a bőrünkre!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.