2020. 05. 07. - 11:15

Vöröses hajárnyalat természetes színezővel

Vöröses hajárnyalat természetes színezővel

Ha szeretjük a természetes megoldásokat a kozmetika terén, érdemes kipróbálni a növényi alapanyagokkal történő hajszínezést. Hogyan változtassuk tincseinket természetes vörösre?  

A tavaszi megújulás jegyében akár úgy is dönthetünk, hogy hajunkat mostantól természetes módszerrel színezzük.
 
Alapvető árnyalatokat ugyanis gyógynövényi alapanyagokkal is elérhetünk. Ezekkel könnyedén hozhatunk létre természetes színeket, ám mesterségeseket semmiképp – így rózsaszín vagy platinaszőke sem készíthető velük.
 
Tartósan és természetes módon világosítja a hajat jó néhány növény, s vörös tincsek is elérhetőek a segítségükkel. Hogy meddig tartanak, az attól is függ, milyen gyakran mosunk hajat.
 
Természetes vöröses tincsek növényekkel is elérhetők
Természetes vöröses tincsek növényekkel is elérhetők
 
A gyógynövények vöröses, illetve sötét eperszőke színárnyalatot kölcsönöznek a világosabb hajnak. A hatások halmozódnak, vagyis a hosszantartó használat idővel élénkebb vörös színt eredményez.
 
A legkönnyebb dolog tehát hajápolási rutinunk részévé tenni a természetes hajszínezést, ha állandó, szép színt szeretnénk.
 
A körömvirág vagy a friss kalendula szirmok a kertben is megtalálhatók, de persze lehet venni belőlük, ha nincsenek otthon. Vöröses hajárnyalat érhető el hibiszkusz szirmok segítségével is.
 
Gyorsabb hajfestési módszernek számít a henna.
 
Ez a termék kiváló és természetes, az eredmény pedig látványos változás.
 
Számos színvariációban megtalálhatók, vörös árnyalatokkal, világostól a közepesen át a sötétebb barna színekig. A hennával történő festés hónapokig kitarthat. Nem fedi teljes mértékben az ősz hajat, de sötétíti azt.
 
Fontos: ha előzőleg hagyományos hajfestékkel volt festve a hajunk, 6-8 hetet kell várnunk, mielőbb a tincsekre felvisszük a hennát. Ha ugyanis korábban kémiai vegyülettel kezeltük hajunkat, a henna reagálni fog az ammóniára és a haj színe narancs vagy akár zöld is lehet!
 
Érdemes egy kis hajtincsen tesztelni is a hennát, mielőtt a csomag tartalmát a hajunkra kenjük.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.