2022. 09. 08. - 10:30

„Éhes vagyok” - Megérthetjük a macskánkat egy appal?

„Éhes vagyok” - Megérthetjük a macskánkat egy appal?

Lefordítja egy alkalmazás a macskahangokat, emberi nyelvre – a mesterséges intelligenciával működő applikáció meglepő segítség lehet a gazdiknak.

Le tudja fordítani egy alkalmazás a macskák nyávogását emberi nyelvre.
 
A mesterséges intelligencia működtette MeowTalk applikáció a macskafélék által kiadott hangokat értelmezi, olyan alapvető kifejezések formájában, mint például „unatkozom”, „éhes vagyok” és „hagyj békén”.
 
Az alkalmazást Javier Sanchez fejlesztette ki. Működésének alapja, hogy azonosítja a macska hangját, majd összekapcsolja azt a 13 előre beállított hang egyikével, mielőtt emberi nyelvre „fordítaná”.
 
Le tudja fordítani egy alkalmazás a macskák nyávogását emberi nyelvre
Le tudja fordítani egy alkalmazás a macskák nyávogását emberi nyelvre
 
A technológia egy Alexa-stílusú funkcióval rendelkezik, amely képes érzékelni a zajokat - azok észleléskor pedig fordítást küldeni az állattulajdonos telefonjára.
 
Sanchez szerint az alkalmzás igen hasznos, lehetővé tette például a cicatulajdonosoknak, hogy állatorvoshoz vigyék kedvencüket, miután kiderült, hogy az állat fájdalmat vagy szorongást érez.
 
„Minden macskának megvan a maga egyedi szókincse, amelyet arra használ, hogy következetesen kommunikáljpn a gazdájával, amikor ugyanabban a kontextusban vannak” – mondta az alkalmazás kifejlesztője.
 
Hozzátette: a gépi tanulás segítségével értelmezni tudjuk a macska nyávogását és lefordíthatjuk azt az ember által olvasható nyelvre.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.