2011. 02. 18. - 18:18

Hányféle macska létezik?

 Hányféle macska létezik?
A leghihetetlenebb színek ás árnyalatok kombinációi alkotnak csodálatos alakzatokat, fantasztikus formákat, bizarr kontúrokat a macskák bundáján A macskák szőrének színezete elképesztően változatos: lehet hófehér, rőt és szinte pirosba hajlóan narancsos, lehet füstös-szürkés, ébenfekete vagy barna, sőt, még kék macskával is összehozhat bennünket az élet!

 Hányféle macska létezik?A leghihetetlenebb színek ás árnyalatok kombinációi alkotnak csodálatos alakzatokat, fantasztikus formákat, bizarr kontúrokat a macskák bundáján A macskák szőrének színezete elképesztően változatos: lehet hófehér, rőt és szinte pirosba hajlóan narancsos, lehet füstös-szürkés, ébenfekete vagy barna, sőt, még kék macskával is összehozhat bennünket az élet!  És ezek csak a színek és árnyalatok: a macskák bundája ezen belül is lehet egyszínű, foltos, pöttyös, csíkos, a szőrszálak  lehetnek simák vagy hullámosak, egészen rövidek vagy selymesen hosszúak. És a macska szemei! Zöld, sárga, narancssárga, kék, sötétkék ...

Fajtiszta macskák tenyésztésével először Ázsiában kezdtek foglalkozni, akkoriban Európában erre még nem fordítottak különösebb figyelmet, a macskákat csupán egerészésre használták. A kutyákhoz képest kevés a  Hányféle macska létezik?fajtiszta macska. A fajok közötti különbség az egyes macskafajták között is sokkal kisebb, mint például egy német juhászkutya és egy törpe uszkár közt. A macskákat pusztán dekoratív céllal kezdték tenyészteni, így ma nem aszerint különböztetik meg őket, hogy melyik milyen feladat végzésére alkalmas, hanem megjelenésük függvényében.
Hány macskafajta létezik?
Senki sem tudna pontos választ adni erre a kérdésre, hiszen minden klubnak és egyesületnek megvannak a maga szabályai mind színre, mind mintázatra, temperamentumra és egyedi vonásokra vonatkozóan. De az biztos, hogy több mint száz hivatalosan elismert és bejegyzett macskafajta él a Földön, és ezeknek több, mint hétszáz alfaja létezik, mind-mind sajátos külső adottságokkal és egyedülálló temperamentummal felvértezve.
Forrás: www.haziallat.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.