2011. 07. 08. - 21:31

Hőségriadó idején óvjuk meg kedvenceinket!

 Hőségriadó idején óvjuk meg kedvenceinket!
A hőségriadó idején a háziállatokat is védeni kell a melegtől, ugyanis miután a kutyák és a macskák nem izzadnak, sokkal inkább ki vannak szolgáltatva a hőgutának, mint az emberek.
 Hőségriadó idején óvjuk meg kedvenceinket!A nyári hőség bizony kedvenceinket is jócskán megviseli, sőt, a cicák nálunk sokkal nehezebben viselik a forróságot. Ilyenkor nagyon fontos, hogy – amennyiben kijárós macskáról van szó – mindig legyen egy árnyékos zug, ahová húzódhat a tűző nap elől.
Friss ivóvíz! Ügyeljünk arra, hogy (kertben és lakásban egyaránt) friss ivóvize mindig legyen a cicának. Akadályozzuk meg a gyors elpárolgást azzal, hogy nagyobb itatót teszünk ki. Jó, ha tudjuk: a tűző napon a macskák is leéghetnek! Természetesen azokon a helyeken, amelyeket nem takar a bunda: leéghet a cica füle, orra, és a tappancsa is.  Hőségriadó idején óvjuk meg kedvenceinket!Ha hajlamos erre kedvencünk, akkor a kényes helyeket bekenhetjük fényvédővel – erre azért ritkán lesz szükség.
Hűtés: Annál jobb ötlet lehet a nagy hőségben végigsimítani a bundáját vizes kézzel vagy törölközővel, hiszen ez is hűsíti. Autóban hagyni tilos! Ha úgy adódik, hogy utaztatjuk macskánkat, természetesen még véletlenül se hagyjuk egy percre se a kocsiban, ha kiszállunk. Egy autó belsejében akár 90 fokra is felmehet a hőmérséklet, ez pár perc alatt hőgutához vezet.
„A kutyák és macskák számára is veszélyes a hőségriadó időszaka, ráadásul ilyenkor kiemelten erős az UV-sugárzás. A forró hetekben egyre több olyan esetről hallunk, amikor a fiatal társállatok agyvérzést, agyérgörcsöt, szívrohamot kaptak, pedig ez eddig elsősorban idős kutyákra volt jellemző”
Mindig legyen az állatok előtt elegendő tiszta víz. Érdemes esetleg egy önitatót is beszerezni, ha valaki sokat, vagy sokáig van távol.
A húsos vagy konzervből adott eledelekből ne tegyünk ki sokat a tálba: könnyen romlanak. Ha az állat megeszi az ilyen ételt, a hasmenéses, hányásos tünetek a kánikula idején kiszáradáshoz, és akár halálhoz is vezethetnek. Adjunk inkább többször kevesebb ételt, amit rögtön elfogyasztanak; vagy száraztápot, és külön tálkában sokk vizet.

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.