2021. 03. 25. - 12:20

5 alap dolog, amit érdemes tudni új kutyatartóként

5 alap dolog, amit érdemes tudni új kutyatartóként

Mi az a néhány alapvető dolog, amiről nem árt megbizonyosodnunk, vagy amivel kapcsolatban szabályt kell bevezetnünk újdonsült kutyatartóként?

Mielőtt kutyus érkezik a házhoz, s még mi magunk sem vagyunk túl gyakorlott gazdik, fontos áttekintenünk néhány alap dolgot, amely jól jön majd az eb megfelelő ellátásához.
 
1.Győződjünk meg róla, hogy a megfelelő ételt kapja: amint a kutyus megérkezik hozzánk, azonnal szüksége lesz kutyaeledelre. Tudjuk meg, mit evett korábban, s döntsük el, ezt a fajta ételt adjuk-e neki továbbra is, vagy valami újat.
 
Érdemes állatorvosunkkal egyeztetni, melyik lehet a legjobb eledel választott ebünk számára, hogy az valóban kellő tápanyaggal, vitaminnal lássa el őt. Számít az is, milyen korú a kutya.
 
Fontos az újonnan érkezett kutyának már az elején megtanítani a szabályokat
Fontos az újonnan érkezett kutyának már az elején megtanítani a szabályokat
 
2.Készítsünk el alvóhelyet a kutyának: legyen elkészítve hálóhely az ebnek. Kezdetnek egy kibélelt láda is megteszi. Ettől nagyobb biztonságban érzi magát.
 
3.Alap esetben az állat még nincs betanítva. Ha új kutyust hozunk haza, nem valószínű, hogy megérti: bárhol nem végezheti el a dolgát. Ne adjunk neki lehetőséget arra, hogy több helyen is „baleset történjen”, alakítsunk neki ki egy zárt helyet, ahol nincs mindig mindenki körülötte, majd fokozatosan szoktassuk rá, hogy odakint végezze el a dolgát.
 
Jutalmazzuk minden alkalommal, amikor megérti, hogy a vécé kinn van és be is tartja ezt a szabályt.
 
4.Legyen a kutyusnak saját helye: egy új helyen élni az elején megterhelő lehet. Az ebeknek is kell egy hely, ahol megpihenhetnek. Ha a kutya magától úgy dönt, hogy a helyén akar tartózkodni egy ideig, hagyjuk békén. Hívjuk, ha játszani szeretnénk vele vagy a társaságára van szükségünk, s meglátjuk, szívesen jön-e elő. Ha nem, akkor éppen pihenésre vágyik.
 
5.Szabjuk meg, mennyi teret vehet igénybe az otthonunkból. Fontos ezt már az elején tisztázni. Ez már csak azért is lényeges, mert a kutyus nemcsak vécének használhatja az elején véletlenül az egész házat, hanem bármit meg is rághat.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.