2022. 10. 13. - 09:25

A cicák és kutyák is lehetnek depressziósak

A cicák és kutyák is lehetnek depressziósak

A macskák és az ebek is küzdenek szorongással és depresszióval, sőt, elég sok állatnak vannak viselkedési problémái – mutatta ki egy új tanulmány.

A macskákat és kutyákat is gyötörheti szorongás és depresszió – állítja egy új kutatás, mely a közelmúltban rávilágított, hogy a népszerű házikedvencek közül minden ötödik viselkedési problémákkal küzd. Ezek közül a leggyakoribb a szeparációs szorongás.
 
A másik nagy gond a depresszió a macskák és kutyák esetében - ezeket általában olyan jelentős életváltozások váltják ki, mint a költözés és a nyugtalanság a környezetükben.
 
A macskákat és kutyákat is gyötörheti szorongás és depresszió
A macskákat és kutyákat is gyötörheti szorongás és depresszió
 
Az állatok rossz hangulata általában átmeneti. Elmúlik, ha már belenyugodnak az új rutinba – állítják a szakemberek.
 
„Az emberek számára sokkoló lehet, hogy a háziállatok mentális egészségügyi problémákkal küzdhetnek. Jól tesszük, ha vigyázunk szőrös barátainkra, elvégre ők nagyon sokat tesznek a mi lelki egészségünkért” – mondta el John Smith, a Yappy állatkereskedés alapítója.
 
Smith azt javasolja, fokozatosan tegyünk komfortossá egy-egy helyzetet a számukra, anélkül, hogy túlterhelnénk őket.
 
Mielőtt beköltöznének oda, mutassuk meg nekik az új otthont, szoktassuk őket hozzá, hogy kevesebb időt töltünk velük, ha új munkánk van vagy lassan mutassuk be nekik a babával kapcsolatos dolgokat – a holmikat, zajokat -, mielőtt valóban közel kerül a gyerkőchöz.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.