2019. 03. 24. - 18:58

A gazdinak is jó kutyát sétáltatni

A gazdinak is jó kutyát sétáltatni

Az köztudott, hogy sokkal fittebbek, azok az emberek, akiknek kutyájuk van. Most azonban kiderült, hogy a lelkükre is pozitívan hat.

Egy nemrégiben végzett kutatás során a kutyasétáltatást és annak hatásait vizsgálták. Mint kiderült, nemcsak a kis kedvenceknek tesz jót a séta. A kutatók összesen 26 sétáltatót figyeltek meg és arról számoltak be, hogy ők is legalább olyan boldogok, mint a háziállatok. Kikapcsolja őket, feltölti és persze addig is mozognak és a friss levegőn vannak.
 
kutya3
A gazdinak is jó kutyát sétáltatni

Arra is fény derült, hogy az egész csak addig volt jó, ameddig a kutyák is élvezték a sétát. Amikor nem érezték jól magukat, a gazdik kedve sem volt felhőtlen. A felmérés során azt is kiderítették, hogy azért is szeretnek az emberek kutyát sétáltatni, mert akkor másokkal is találkozhatnak és beszélgethetnek.
 
A szakemberek szerint a pozitív hatások miatt érdemes kis kedvencet örökbe fogadni. Természetesen az állatok iránti szeretetről és a gondoskodásról sem szabad ebben az esetben megfeledkezni.
 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.