2018. 03. 18. - 17:43

A háziállatok enyhítik a rossz emlékeket

A háziállatok enyhítik a rossz emlékeket
Egy nemrégiben elvégzett tanulmány kimutatta, hogy a kutyák nagyban segítenek azokon az embereken, akik valamilyen szörnyű dolgon estek át. 

 

Nem hiába, igaz a mondás a kutyákra, miszerint az emberek legjobb barátai. Egy, a közelmúltban végzett kutatás során arra jöttek rá, hogy a segíthetnek az állatok a rossz emlékek leküzdésében. A kutatás során tizenkilenc amerikai veterán katonát vontak be, akik kezelés alatt álltak, mert poszttraumás stressz-zavarban szenvedtek. Ez a betegség egyébként akkor alakul ki, ha az embert valamilyen szörnyű esemény, például háború, katasztrófa vagy testi erőszak éri. 
 
A háziállatok enyhítik a rossz emlékeket
A háziállatok enyhítik a rossz emlékeket

Mindegyik veterán kapott egy-egy kutyát, akik egyszerű háziállatok voltak. Mint az kiderült, sokkal kisebb volt a depresszió szintje bizonyos idő után és még a szorongás is csökkent. Ráadásul sokkal kevésbé érezték magukat magányosnak. Mindez arra enged következtetni, hogy a kis kedvencek nagyban segítik az emberek lelki állapotát és sokkal boldogabbá válnak általuk.
 
N.O.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.