2020. 01. 12. - 15:00

A hidegben is fontos a kutya védelme

A hidegben is fontos a kutya védelme
Bizony a téli hideg nemcsak az emberek szervezetét gyengítheti meg, hanem a kis kedvencéket is. Éppen ezért fontos kellőképpen törődni velük. 
A mínuszokban nagy oda figyelést igényelnek a kutyák. Érdemes tehát felkészülni a teendőkre, amelyek közé tartozik például a rövid szőrzetű kutyák felöltöztetése is. A meleg otthonból kilépve ugyanis könnyedén megfázhatnak a hidegben. Ráadásul a mancsokra is figyelni kell, hiszen megfázhatnak, ráadásul a sózott utak nem tesznek jót nekik. 
 
dogwinter2
A hidegben is fontos a kutya védelme
 
A kutyaház állapotát is szükséges rendszeresen ellenőrizni. Meg kell nézni, hogy van-e bent meleg pléd, amely nem vize. Fontos továbbá, hogy lehetőleg szélvédett helyen legyen a ház, védve így a kis kedvencet. 
 
Ezen túlmenően energiadús táplálék kell a kutyák számára is. Amennyiben van rá lehetőség, akkor többször kis adagokban lehet nekik oda adni az ételt. Szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy nehogy befagyjon a kutya vize, így érdemes azt is több alkalommal ellenőrizni a nap során. 
 
Nagy Orsolya

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.