2022. 05. 05. - 09:45

A Jack Russell terrierek élnek a legtovább?

A Jack Russell terrierek élnek a legtovább?

Tovább élnek a Jack Russell terrierek, mint bármely más kutyafajta – legalábbis az Egyesült Királyságban. Egy új tanulmány szerint átlagosan 12,7 év a várható élettartamuk.

Van okuk örülni azoknak a kutyagazdiknak, akik Jack Russell terriert tartanak. A jelek szerint minden más házi kedvenc kutyafajtánál tovább él ez a típus.
 
Az Egyesült Királyságban készült friss tanulmány szerint, melyet a Royal Veterinary College végzett, 12,7 év ezen terrierek várható élettartama.
 
Őket a border collie-k követik, 12,1 évvel.
 
A Jack Russell-terrierek élnek a legtovább egy angol tanulmány szerint
A Jack Russell-terrierek élnek a legtovább egy angol tanulmány szerint
 
A „lapos pofájú” fajták várható élettartama a legrövidebb a kutatás alapján: a francia bulldogok átlagosan csak 4,5 esztendeig, az angol bulldogok pedig 7,4 évig élnek.
 
Esetükben az alacsonyabb élettartam összefügg a légzési problémák és a gerincbetegségek magasabb kockázatával.
 
A megállapítások 30.563 kutyát tartalmazó, véletlenszerű mintán alapulnak – az ebek 2016 januárja és 2020 júliusa között hunytak el; 18 különböző fajtából és keresztezésből származtak.
 
Ahogyan az embereknél, úgy a kutyáknál is volt különbség a kanok és a szukák várható élettartama között. Kiderült, hogy a kan kedvencek átlagosan 4 hónappal kevesebbet élnek.
 
„A kutyák nagyon sok embernek segítettek átvészelni a magányt és a koronavírus-járvány miatti elszigeteltséget”– mondta dr. Dan O'Neil, a tanulmány társszerzője, a Royal Veterinary College társállat-járványtan docense.
 
Hozzátette: a tanulmány lehetővé teszi a kutyagazdák számára, hogy megbecsüljék, mennyi ideig élhetnek együtt ezekkel az ebekkel.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.