2011. 04. 29. - 21:16

A karthauzi ideális családi kedvenc!

A karthauzi ideális családi kedvenc!
A karthauzi macska a legrégebben tenyésztett macskafajták egyike: a La Grande Chartreuse nevű francia kolostor szerzetesei kezdték el tenyészteni az 1300-as évektől. A legszebb rajta a kék színű bundája és az okkersárga szeme.
A karthauzi macskaA karthauzi macska a legrégebben tenyésztett macskafajták egyike: a La Grande Chartreuse nevű francia kolostor szerzetesei kezdték el tenyészteni az 1300-as évektől. A legszebb rajta a kék színű bundája és az okkersárga szeme. Ősi vadászszenvedéllyel és vízhatlan bundával rendelkezik. A karthauzi macska erős csontozatú és izmos testű.
Robusztus típus, nem zömök, sem nem klasszikus, elegáns vadság sugárzik belőle. A nőstény teste közepesen hosszú, a kandúr hosszabb. Szőre finom, selymes, fénylő, tömött, nem fekszik szorosan a testre, ami gyapjas aljszőrzetének köszönhető.
Nagy feje, széles koponyája van. Hosszú, széles az orrvonala. Fülei közepes nagyságúak, magasak, felül tűzöttek. Nagy szemei vannak, amelyek nem lehetnek túlzottan kerek formájúak, enyhén felfelé ívelt. Puha, kettős bundája van. Aljszőrzete gyapjas. Szőrzete csillogó, rugalmas, kicsit eláll a testtől. Ezt a fajtát csupán kék színben tenyésztik. Szemszíne lehet réz, aranysárga, borostyán. A karthauzi születésekor általában világos cirmos mintázatú, de ennek kb. két és fél éves korára teljesen el kell tűnnie.A karthauzi macska
Az élet higgadt szemlélője lévén, a karthauzi macska béketűrő típus, a legtöbb macskához képest kevésbé beszédes, éles hangon miákol, ritkán "csiripel". Nagy termetű, későn érő fajta, vadásznak kiváló, a harci szellem azonban nem teng túl benne: egyedei inkább kerülik az összeütközéseket, mint hogy agresszíven lépjenek fel egymással szemben.
A karthauzi ideális családi kedvenc. Jó természetű, szelíd, barátságos macska. Könnyen kezelhető, nem jellemző rá az agresszió, nehéz kihozni a sodrából, így nyugodtan lehet gyerekek közelében is tartani. Hangja lágy és szerény, de ezt is csak ritkán hallhatjuk, mert a fajtára jellemzően nagyon csendes. Nincs szüksége az állandó figyelemre, de nem tagadja meg a kényeztetést sem, hiszen minden macska örömmel fogadja gazdája szeretetét.
Forrás: www.haziallat.huMemo


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.