2022. 07. 07. - 09:50

A kutya és a macska valójában jóbarát

A kutya és a macska valójában jóbarát

Szakemberek szerint a macskák és a kutyák közötti rivalizálás mítosz – ha ugyanis egy háztartásban élnek, jó közöttük a kapcsolat.

Csak mítosz lenne a kutyák és macskák közötti civakodás, rivalizálás? Állatorvosok állítják, hogy az állatok jó kapcsolatot alakítanak ki egymással, ha egy háztartásban vannak.
 
Tulajdonképpen a legjobb barátok.
 
Egy új kutatás eredményei rámutattak: a macskák hatszor nagyobb valószínűséggel kerülnek konfliktusba más macskákkal - akikkel szintén együtt élnek -, mint a kutyákkal. 
 
Az egy háztartásban élő kutyák és macskák a legjobb barátok
Az egy háztartásban élő kutyák és macskák a legjobb barátok
 
A június végén Birminghamben bemutatott eredmények alapján az állatorvosok 41 százaléka állította, hogy a macskáknak viselkedési problémái vannak, ha más macskákkal osztoznak az otthonukon.
 
Ahhoz, hogy a cicák boldogok legyenek, három dolognak kell teljesülnie – mondta el dr. Justine Shotton, a Brit Állatorvosok Szövetségének munkatársa.
 
Az első, hogy „kompatibilis” legyen a közeggel, amiben él. A második, hogy megfelelő hozzáférése legyen az ételhez és italhoz.
 
A harmadik pedig az, hogy ne legyen túl zsúfolt számára a környezet – vagyis, ha 10 macska él egy rakáson, sokkal valószínűbb a stresszes környezet.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.