2011. 08. 19. - 06:00

A kutya fürdetése

A kutya fürdetése
Kutyusunk szőre a nyári melegben könnyebben piszkosodhat és büdösödhet be. Kedvencünket elvihetjük kutyakozmetikushoz, de ha nem vagyunk finnyásak megosztani vele a kádunkat, magunk is megfürdethetjük.
A kutya fürdetéseFürdetés előtt – főleg a hosszúszőrű ebeknél – fontos, hogy bontókefével bontsunk ki minden csomót kutyusunk bundájából. A kibontatlan csomókban megragadhat a sampon, ami bőrirritációt okozhat. A csomómentesítés végeztével segítsük kedvencünket a kádba, amelybe előzőleg már bekészítettük a langyos, térdig érő vizet, s mellé a kutyák számára kifejlesztett sampont. Lehetőleg zuhanyrózsával hátulról előre felé haladva jó alaposan nedvesítsük át a kutya bundáját, a szőr tövét is.
Vigyázzunk, hogy a hab ne kerüljön semmilyen nyílásba, főleg ne a szemekbe. Alaposan öblítsük le a kutyát a fejénél kezdve, hátrafelA kutya fürdetéseé. Különösen figyeljünk a mellső és a hátsó lábak közötti területre, ahol a megmaradt sampon bőrirritációt okozhat. Fürdetés után a kutya legszívesebben jól megrázná magát, de próbáljuk előbb megtörölni. Használjunk szarvasbőrt és törölközőt a rövid szőrű fajtáknál. Hosszú szőrű kutyák esetében pedig használjunk törölközőt, úgy, hogy kipréseljük a vizet a szőrzetből, mert ha dörzsöljük, a szőr összecsomósodik. A terrierek nagyon szeretik, ha durva szőrű törölközővel dörzsöljük végig őket. A tacskók, vagy más rövid lábú fajták hajlamosak a megfázásra, ha sokáig hidegben van a hasuk, ezért nagyon fontos mielőbb megszárítani őket. A durva törölközős dörzsölés után hajszárítóval folytassuk a szárítást, de csak rövid ideig és alacsony fokozaton.
Megoszlanak a vélemények a fül tisztításával kapcsolatban. Ha nem fontos, lehetőleg ne "piszkáljunk" bele.
Fürdetéskor a karmok kissé felpuhulnak, így könnyebben levághatók speciális eszközökkel, de csak gyakorlattal rendelkezők vállalkozzanak erre a feladatra.Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.