2021. 12. 23. - 10:10

A kutyák a ünnepi dalokat szeretik?

A kutyák a ünnepi dalokat szeretik?

Az ebek előnyben részesítik a vidám ünnepi dalokat – derítette ki egy új tanulmány. Egyik kedvencünk például a a Wham Last Christmas című száma.

Meglepő eredménnyel járt brit szakemberek legutóbbi tanulmánya, mely 1000 kutyatulajdonos bevonásával készült az Egyesült Királyságban.
 
Kiderült, hogy az ebek által leginkább kedvelt dal az ünnepi időszak alatt a Wham Last Christmas című száma.
 
A tanulmány rámutatott, hogy a kutyák 22 százaléka a vidám karácsonyi dallamokat részesítette előnyben. Egyébként 90 százalékuk szereti a zenét, de hogy hogyan profitálnak belőle, az változó.
 
A kutyák 22 százaléka a vidám karácsonyi dallamokat szereti
A kutyák 22 százaléka a vidám karácsonyi dallamokat szereti
 
A kutatók megjegyzik, hogy Mariah Carey Jingle Bells és All I Want for Christmas is You című művei is népszerűnek bizonyultak a tanulmány során.
 
"Mivel már alig várjuk, hogy barátainkkal és szeretteinkkel tölthessük az ünnepi időszakot, ez a karácsony változás lesz a koronavírus-járvány miatti zárlat alatt született új kutyák egész generációja számára. Az otthonok a szokásosnál forgalmasabbak lesznek és sok kutya rutinja megváltozik” – mondta az ünnepek kapcsán dr. Helen Whiteside, a Vakvezető Kutyák egyesület vezetője.
 
Hozzátette, hogy a zenét gyakran használják az ebek megnyugtatására, a stressz enyhítésére, ezért érdemes is élni vele idén karácsonykor.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.