2018. 02. 04. - 16:23

A kutyák is lehetnek influenzásak

A kutyák is lehetnek influenzásak
Az egyik amerikai egyetem állategészségügyi központjának szakembere arról számolt be, hogy egyre több olyan esetet látnak, ahol a kis kedvenc influenzás tüneteket produkál. 

 

Két influenzavírus-törzs van, amely veszélyt jelenthet a kutyákra. Sokan nem is gondolnák, de igen, a háziállatokat is elérheti a légúti megbetegedés. Az Amerikai Állatgyógyászati Egyesület elnöke, Michael Topper szerint a betegségek többsége általában enyhe lefolyású. Többnyire más kutyáktól vagy szennyezett tálak és különféle játékok révén jut be a vírus a szervezetükbe. 
 
A kutyák is lehetnek influenzásak
 
A szakértő kitért arra is, hogy a betegség még nem terjedt el nagyon komolyan. Amerikában a kutyák többsége még nem kapta el. A tünetek között szerepel a tüsszögés, az orrfolyás, aláz, az étvágycsökkenés, de akár hányás vagy hasmenés is jelentkezhet. Akadnak olyan súlyosabb esetek, amikor mindenképp célszerű orvoshoz fordulni, aki segíthet a mielőbbi gyógyulásban. A betegség egyébként emberre nem veszélyes.
 
N.O.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.