2011. 07. 15. - 06:00

A kutyák képesek korán érzékelni a rákot!

A kutyák képesek korán érzékelni a rákot!
Egy új tanulmány során kiderült, hogy a kutyák képesek korán érzékelni a rákot. A kutatók szerint az ebek kivételes szaglóképességük révén meg tudják különböztetni az egészségesektől azon embereket, akik korai vagy már előrehaladott tüdő- vagy mellrákban szenvednek.
A kutyák képesek korán érzékelni a rákot!Egy új tanulmány során kiderült, hogy a kutyák képesek korán érzékelni a rákot. A kutatók szerint az ebek kivételes szaglóképességük révén meg tudják különböztetni az egészségesektől azon embereket, akik korai vagy már előrehaladott tüdő- vagy mellrákban szenvednek. Más tanulmányok során is bizonyították már, hogy a kutyák képesek bizonyos kémiai anyagokat azonosítani akár billiószoros hígításban is.A kutyák képesek korán érzékelni a rákot! Az állatok szaglásának klinikai alkalmazása először akkor került előtérbe, amikor egy kutya úgy figyelmeztette gazdáját a bőrrákra, hogy állandóan az érintett területet szaglászta. Többször sikerült már azt is bizonyítani, hogy a kiképzett kutyák képesek mind a melanóma, mind a húgyhólyag-rák észlelésére. vizsgálták, hogy a kutyák képesek-e a rákos betegek leheletéből is kiszagolni a rosszindulatú elváltozásokat.
Öt kutyát betanítottak arra, hogy észleljék a tüdő- és mellrákot úgy, hogy a rákos betegek leheletéből vettek szagmintát. A kísérletben 55 tüdőrákos és 31 mellrákos alany vett részt, őket még nem vetették alá kemoterápiának. Emellett 83 egészséges alanyt is bevontak a kísérletbe. A kutyáknak az emberi résztvevőktől származó, egy speciális csőben felfogott leheletmintát adtak.
Forrás: www.haziallat.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.