2018. 06. 17. - 08:44

A kutyáknak is csökken az étvágyuk a melegben

A kutyáknak is csökken az étvágyuk a melegben
Nemcsak az emberek viselik nehezen a hőséget, hanem a kisállatok is. Fontos, hogy segítsünk nekik, hogy ne szenvedjenek annyira. 
A nyári melegben a kutyusok nem kívánják annyira az ételt, mint a hidegebb hónapokban. Ilyenkor csakúgy, mint az embereknél, náluk is éppolyan fontos a megfelelő folyadékbevitel.Bizonyos ételek megterhelőek a kis kedvencek számára, ráadásul még a meleg érzetet is felerősíthetik. Ilyen például a bárány vagy a lazac, de néhány gyógynövény és gyümölcs is. 
 
kuty
A kutyákat is megviseli a hőség
 
A nagy hőségben a kutyusok kevesebbet esznek, leginkább csak hűsölni szeretnek és keveset mozogni. Éppen ezért nem is kell túl sok ételt adni nekik, viszont fontos, hogy víz mindig legyen kitéve a számukra. 
 
A legjobb megfigyelni, hogy a négylábú hogyan viselkedik nyáron és mennyi ételt és folyadékot igényel. Ennek tudatában kell enni adni neki. A legjobb időpont pedig az esti és a reggeli órák az étkezésre, hiszen akkor nincs annyira meleg.
 
N.O.
 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.