2013. 01. 10. - 12:05

A kutyaruha nem luxus

A kutyaruha nem luxus
Talán már lassan elfelejtődnek azok a sztereotípiák amik a kutyaruhák kapcsán beleitták magukat a társadalomba.

Hogan készítsünk kutyaruhát házilag?
Videó forrása - Youtube - Love4Nails


A kutyaruha ugyanis nem luxus, nem felesleges divatőrület, hanem egy igenis szükséges kellék a lakásban tartott ebek komfortérzetének fenntartása érdekében. Azok a kutyák ugyanis, amelyek lakásban vannak tartva hozzá vannak szokva az állandó hőmérséklethez és a hidegben a sétáltatás közben ugyanúgy megfáznak, mint az emberek. Hiába a dús szőrzet, a kutyusok ugyan úgy ki vannak téve a hideg, az eső és a hó okozta kellemetlenségeknek, mint az emberek, így jogosan gondolják az okos állattartók, hogy nekik is szükségül van a kabátra.

Praktikus ruházat a kutyák számára
Kényelmes és meleg viselet a rövid szőrű kutyáknak

Mára már tehát a kapát sokkal inkább a praktikum, mint a divat kérdése. A kutyaruha viselete kifejezetten kis termetű és rövid szőrű ebek számára javasolt, de elkelhet egy kis plusz védelem a kölyök és idősebb kutyáknál is. Vannak azonban szabályok, amiket a kutyaruha vásárlásnál érdemes betartani. Az egyik legfontosabb, hogy a kutyánknak megfelelő méretet válasszuk. Az az ideális ha a mellény vagy kabátka a kutya mellső lábától a farkáig takarja az állatot és kényelmesen rásimul a testére. Nagyon fontos még a has körfogata, hiszen az állatok sem egyformák, így érdemes erre is nagyon odafigyelni.

Kutyaruha házilag is készíthető
Ilyen a házilag készített kutyapulóver

Ha már rászánjuk magunkat egy kutya ruha megvásárlására fontos hogy figyeljünk az anyagának a minőségére. Sokféle lehetőség közül választhatnak a gazdik, lehet divatos, meleg de akár bulizós szerkót is választani a kis kedvenceknek. A lényeg a praktikusság, a könnyű tisztíthatóság és a kutya komfortérzete. Próbáljunk olyan ruhadarabokat választani kedvencünknek, ami illik a kutyus egyéniségéhez, így a kutya is hamarabb megbarátkozik az adott kabáttal vagy mellénnyel. Ha pedig érzi, hogy a séta alkalmával kevésbé fázik akkor talán a következő sétánál saját maga kéri majd a praktikus kis ruhadarabot.

 

-BT-

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.