2018. 01. 07. - 09:22

A macska is lehet stresszes

A macska is lehet stresszes
Nemcsak az ember lehet ideges, hanem az állatok is. Ezt igen sok tényező kiválthatja. Elárulunk néhányat megelőzés céljából!

 

Sajnos a macskák is ki vannak téve a stressznek, ezért sok esetben fokozott figyelmet kívánnak. Fontos, hogy a gazdi megteremtse kis kedvencének azt a környezetet, amelyben jól érzi magát. 
 
A cicák is idegeskednek
 
A cicáknál sok tényező van, amely kiválthatja a stresszt. Elsősorban a megszokott helyszín megváltoztatása okozhat gondot. Ha még egy háziállat kerül a lakásba az szintén stresszeli őt. Ezen felül egy váratlan vendég vagy utazás is megzavarhatja a megszokott életét. A cicák szintén kibillenti az
 egyensúlyból a hangos zaj, ezért érdemes az otthoni bulikat máshová tenni vagy a háziállatot külön szobába rakni addig. 
 
Ezekben a helyzetekben a cicák hajlamosak az erőszakos viselkedésre például karmolnak. Ebben az esetben azonban már célszerű orvoshoz fordulni vele. Feltehetőleg a szakember speciális nyugtató hatású készítményt javasol majd, amely segít abban, hogy a kis kedvenc újra békés és nyugodt legyen. 
 
N.O.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.