2011. 10. 14. - 06:00

A macskában rendkívül erős a vadászösztön!

A macskában rendkívül erős a vadászösztön!
A macskában rendkívül erős a vadászösztön, a zsákmány bekerítése fontos szerepet játszik az életében. Füleit képes a testétől különállóan mozgatni, minden apró zajt észlel velük. Szemeivel a legkisebb mozgást is észreveszi. Fogai és karmai segítségével tökéletesen elejti a zsákmányt, fákra mászik, fatörzseket belez ki.
A macskában rendkívül erős a vadászösztön!A macskában rendkívül erős a vadászösztön, a zsákmány bekerítése fontos szerepet játszik az életében. Füleit képes a testétől különállóan mozgatni, minden apró zajt észlel velük. Szemeivel a legkisebb mozgást is észreveszi. Fogai és karmai segítségével tökéletesen elejti a zsákmányt, fákra mászik, fatörzseket belez ki. Mancsaival bármilyen felületen olyan óvatosan tud lépkedni, úgy, hogy az emberi fül meg sem hallja. Lesből támad, áldozatának esélye sincs a menekülésre. Persze nem minden A macskában rendkívül erős a vadászösztön!macska ügyes vadász. Ha kölyökkorában nem tanította meg vadászni az anyja, nagyon kicsi annak a valószínűsége, hogy elejtett prédát hoz haza neked.
A kiscicák vadászleckéje a következőképpen zajlik: először az anyamacska hazahozza a prédát, beengedi az alomba, és a kölykei szeme láttára végez vele. A következő alkalommal is ugyanez történik, azzal a különbséggel, hogy a kiscicákat arra ösztönzi, hogy ők is kapcsolódjanak be.
Tehát az anyamacska egy megsebzett állatot hoz a kiscicáinak, amit a szemük láttára megöl, aztán a kiscicákra is rákerül a sor, hogy megmutassák, mit tanultak. A következő lecke arról szól, hogy az anyamacska élő prédát hoz a kiscicáinak, amit nekik kell megsebesíteniük és megölniük. Amikor mindent megtanultak, együtt mennek el vadászni az anyjukkal.
Ha a kiscicákat azelőtt elszakítják el az anyjuktól, mielőtt még megtanultak volna vadászni, akkor egyedül kell boldogulniuk.



Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.