2022. 06. 09. - 09:40

A mopszok nagyobb veszélynek vannak kitéve?

A mopszok nagyobb veszélynek vannak kitéve?

Nem lehet többé tipikus kutyaként tekinteni a mopsz fajtákra, mivel ezeknél az ebeknél nagyobb az egészségügyi problémák kockázata – állítják a kutatók.

Már nem tekinthetünk tipikus ebekként a mopszokra a kutatók szerint. Ezek a kutyák ugyanis nagyobb veszélynek vannak kitéve az egészségügyi problémák szempontjából.
 
Egy új tanulmányból kiderült, másképp kell kezelni őket a magas egészségügyi kockázat miatt – noha a mopsz nagy szeme és érdekes, összenyomott pofája miatt az egyik legnépszerűbb kutyafajta.
 
Mint a Royal Veterinary College kutatásából kiderült, ezeknél az ebeknél jelentős mértékben nagyobb a légutakat és a szemeket érintő problémák esélye.
 
A mopszok nagyobb veszélynek vannak kitéve?
A mopszok nagyobb veszélynek vannak kitéve?
 
A szakértők szerint nem tanácsos megvenni ezeket az ebeket, amíg egészségi állapotuk nem javul és testalkatuk nem lesz kevésbé szélsőséges.
 
Mint a tanulmány rámutatott, az Egyesült Királyságban a mopszok és egyéb kutyák egészségi állapota nagymértékben különbözik egymástól. A mopsz tehát jelentősen eltért a főbb kutyafajtáktól, s egészségügyi szempontból többé nem tekinthető tipikus ebnek.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.