2011. 05. 13. - 06:00

A vemhes cica több törődést igényel!

A vemhes cica több törődést igényel!
A macskáknál a vemhesség időtartama kb. 60-69 nap, átlagosan 65 nap. Az a legjobb, ha feljegyezzük a párzás időpontját vagy az ivarzás végét, mivel a legkönnyebben a napok számolásával tudjuk meghatározni a vemhesség időtartamát.
A vemhes cica több törődést igényel!A macskáknál a vemhesség időtartama kb. 60-69 nap, átlagosan 65 nap. Az a legjobb, ha feljegyezzük a párzás időpontját vagy az ivarzás végét, mivel a legkönnyebben a napok számolásával tudjuk meghatározni a vemhesség időtartamát. A várható ellés időpontjára következtethetünk a párzás napjából, de ha ez az időpont nincs feljegyezve, akkor a vemhesség után 3 héttel bekövetkező tejmirigyek változásából.
Az anyamacsaka és a magzatok számára minden szükséges tápanyagot biztosíthatunk azzal, ha az anyát a lehető legjobb minőségű kölyökmacska táppal etetjük a vemhesség és a szoptatás alatt.
A macskák általában sikerrel gondoskodnak utánpótlásról és a A vemhes cica több törődést igényel!faj fennmaradásáról. De ez csak a nagy számok törvénye miatt van így. A kerti macska (általában, vagy látszólag) minden különösebb gond nélkül világra hozza és felneveli a kicsinyeit, a drága tenyészállat e téren azonban gyakran nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. A sikeres párzást követően a tenyésztő lesi a vemhesség látható jeleit. A vemhességet a gyakorlott kéz tapintással a huszadik naptól tudja megállapítani, ultrahanggal szintén a huszadik naptól fedezhető fel. A szívverés a huszonkettedik nap után észlelhető. Röntgennel a harmincnyolcadik naptól észlelhető, de ez nem ajánlott technika, hiszen kárt okozhat a magzatoknak. A vemhesség idején általában kerülni kell a gyógyszerek adagolását, beleértve egyes féregtelenítő szereket is.
Több törődést igényel
Hasonlóan egy jövendőbeli anyukához, a vemhes cica is nagyobb odafigyelést igényel. Sűrűbben meg kell simogatni, játszani kell vele és még jobban kell szeretni!
Keresi a tökéletes szülőszobát
Amikor érzi, hogy közeledik a szülés ideje, a macska egy eldugott, kényelmes hely után kutat naphosszat, ahol világra hozhatja kölykeit. Tegyünk rendbe számára egy kényelmes zugot, védve a ház zajától és a napsugaraktól. Minél eldugottabb, annál jobb.Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.