2010. 07. 23. - 06:00

A víz mágnesként vonzza a kutyákat!

A víz mágnesként vonzza a kutyákat!
A szakemberek szerint minden kutya tud úszni - a vérükben van az úszás tudománya, amely vagy felszínre tör vagy örökre rejtve marad. Mi gazdik sokat tehetünk, hogy kutyánk felfedezze a vízben rejlő élményeket és játéklehetőségeket.
úszásA szakemberek szerint minden kutya tud úszni - a vérükben van az úszás tudománya, amely vagy felszínre tör vagy örökre rejtve marad. Mi gazdik sokat tehetünk, hogy kutyánk felfedezze a vízben rejlő élményeket és játéklehetőségeket.

És ez természetesen ebünk edzése szempontjából sem utolsó! A víz mágnesként vonzza a retrievereket és számos egyéb kutyát, azonban nem minden ebnek van kedve és mersze hozzá, hogy azon nyomban a vízbe vesse magát, amint megteheti. A gazdikat határozottan eltanácsoljuk attól, hogy négylábú kedvencüket egy tóba vagy folyóba hajítsák, azt feltételezve, hogy az ebnek elkél az erős kezű útmutatás a hűsítő szórakozás felismeréséhez. Kutyaúszás

A tűző napon a parton rohangáló, felhevült testű kutyának az emberhez hasonlóan keringési problémái adódhatnak, amennyiben hirtelen elmerül a hideg vízben. Ennek kiküszöbölésére a fokozatosan mélyülő parton előbb a vízben gázolás, majd az úszás ajánlott.
Az erős sodrás még a jól úszó kutyákat is magával ragadhatja, a nem kifejezetten sportteljesítmények irányában szelektált fajtáknál (pl. pekingi) pedig már az is komoly veszélyt jelenthet, ha az eb lába nem ér le a meder aljáig. Javasolt az állóvizek, csöndes folyószakaszok felkeresése, és a fokozatos beljebb merészkedés a partról.

A kutyát csak olyan vízbe vigyük úsztatni, amelyről biztosan tudjuk, hogy nem fertőzött és nem tartalmaz mérgező anyagokat. Nem tudjuk meggátolni, hogy kortyoljon néhányat a vízből. Amit tehetünk: legyen nálunk tiszta víz egy üvegben és mielőtt a beengedjük vízbe, próbáljuk megitatni. Ha nem szomjas, talán kevesebbet iszik a tó vizéből.
Forrás: www.tappancsvilag.hu,  www.haziallat.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.