2015. 07. 29. - 15:36

Adjunk fagyit a kutyának?

Adjunk fagyit a kutyának?

A nyári melegben a gazdik a hűsítő árnyékban pihennek és fagylaltot majszolnak. Ekkor odamegy a kedvenc kis blöki és fagyit kunyerál. Adjunk neki?


Vajon ez a jópofa boxer kutyafagyit majszol?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy ebben a nagy melegben vajon ártunk-e kedvencünknek, ha fagylaltot adunk neki. Bár sokan úgy gondolják, nem ártanak vele, a kutyáknak viszont nem való az emberek számára készült jeges, tejes édesség. Azt sokan nem tudják, hogy a kutyák alapvetően laktóz érzékenyek, így egyáltalán nem ajánlott nekik tejes édességet adni. Bár biztosan jól esik nekik a nagy melegben, talán nagyobb kárt okozunk vele mint hasznot. Ha le akarjuk hűteni a kutyákat adjunk nekik jégkockát. Azt is örömmel elnyalogatják, de nem lesz tőle szélgörcsük vagy akár hasmenésük.

Csak óvatosan a fagyival a kutyusoknak
Léteznek már kifelyezetten kutyusok számára létrehozott fagyizók, ahol külön nekik készült fagylatokat kaphatunk

Ha mégis szeretnénk meglepni kedvencünket valami jeges édességgel készíthetünk nekik házilag, számukra megfelelő alapanyagokból összeállított fagylaltot. Húsleves kockából készített alaplébe tegyünk a kutyusoknak néhány szem gyümölcsöt, zöldséget vagy akár husi darabokat. Az egyveleget tegyük egy vödörbe vagy műanyag dobozba és fagyasszuk le. Az eredményt kutyusunk imádni fogja. Ezt a variációt többféleképen is kombinálhatjuk. Lehet egyszerű vizes alapot használni amibe akár szalonnát vagy bármilyen a kutyus által kedvelt eledelt belerakhatunk. Fontos azonban itt is betartani a kevesebb több elvet, hiszen a kutyusok is kaphatnak torok vagy mandula gyulladást, ami számunkra is igen kellemetlen. Ezért figyeljünk oda és a kutyáknak is csak ésszel a jeges édességgel.  

 

-BT-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.