2018. 04. 15. - 18:48

Aki kutyát tart, annak erősebb a szervezete?

Aki kutyát tart, annak erősebb a szervezete?
Több tanulmány is foglalkozik a kutyák emberre gyakorolt hatásaival. Szakemberek szerint a háziállat tulajdonosainak az immunrendszere erőteljesebb.
Érdekes felfedezés látott napvilágot a közelmúltban, amely szerint a kutyák társaságában élő gyerekek később kisebb eséllyel lesznek túlsúlyosak és ritkábban alakul ki allergia is. Egyes felmérések szerint, azok a gyerekek, akik már magzatként is találkoznak kutyával, felnőtt korukban sokkal ellenállóbb lesz a szervezetük.
 
kutya
Aki kutyát tart, annak erősebb a szervezete?
 
 Ezzel kapcsolatban több kisgyermeket és állapotos édesanyát is megvizsgáltak. Mint az kiderült, akiknek volt otthonában házi kedvenc még a születés előtt, azoknak két olyan baktérium volt a szervezetükben, amelyek erősítik az immunrendszert. Más kutatások már beigazolták, hogy jóval egészségesebb és fittebb életet élnek azok, akiknek van otthonukban kutya, mint azoknál, akiknél nincs. Tehát mindenképp érdemes vásárolni háziállatot. Ráadásul még a lélekre is pozitív hatással bír.
 
N.O.
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.