2019. 06. 23. - 17:10

Aktívabbak a kutyát tartó kismamák

Aktívabbak a kutyát tartó kismamák

Kutatók szerint azok a terhes nők, akiknek kutyájuk van fizikailag aktívabbak, mint a háziállat nélküli nők.

Köztudott, hogy azok az emberek, akik kutyát tartanak többnyire sokkal fittebb és nyugodtabb életet élnek. A kutyatartásával többféle mozgás is együtt jár, amely kihat a kismamákra is.

Mivel rendszerint a háziállatot sétáltatni kell, így a várandós nőknél legalább ötven százalékkal nagyobb a valószínűsége, hogy napi szinten fél óra mozgást végeznek. Ez pedig nagyon fontos, hiszen így a terhesség során is kevesebb lesz a plusz kiló, de még a gyermek későbbi testsúlyára is hatással lehet. 
 
 
kutya2
 
Jót tesz a kismamákkal a kutya
 
Egy nemrégiben elvégzett tanulmány eredményei szerint a kutyasétáltatás segít az állapotos nőknek abban, hogy megfelelő mennyiséget mozogjanak. Emellett ez a fajta „sport" kellő kikapcsolódást is nyújt és még veszélytelen is. A szakemberek tehát mindenkinek javasolják, hogy tartsanak nyugodtan kis kedvencet és élvezzék a szabadban eltöltött időt, amely által ők is erősebbek lesznek. 
 
 
 
Nagy Orsolya


Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.