2021. 08. 05. - 11:45

Allergiásak vagyunk a kedvencünkre? Ezt tegyük

Allergiásak vagyunk a kedvencünkre? Ezt tegyük

Számos ember küzd a problémával: allergiás a háziállatára, de nem szeretne megválni kedvencétől. Hogyan tehető elviselhetővé a helyzet? Íme néhány tipp.

Az állat-allergia meglehetősen kellemetlen probléma, főleg, ha van is otthon háziállatunk, de rosszul esik a közelébe kerülni.
 
Íme néhány tipp, amellyel az áldatlan állapotot elviselhetőbbé tehetjük.
 
1.Alakítsunk ki allergénmentes szobát. A háló általában a legjobb választás – ha nem engedjük, hogy az állat bejárjon ebbe a szobába, minden este legalább 8 órára megszabadulunk az allergénektől. Érdemes hipoallergén ágyneműt és párna anyagot beszerezni.
 
Rendszeres takarítással és az ágytakarók mosásával kevesebb allergén marad a házban
Rendszeres takarítással és az ágytakarók mosásával kevesebb allergén marad a házban
 
2.Csökkentsük az olyan anyagok jelenlétét, amelyek begyűjthetik az allergéneket. Ilyen a szőnyeg, a kárpit, a függöny, a drapéria. Ha egyeseket megtartunk, rendszeresen tisztítsuk őket gőzzel. A pamuttal borított bútor a legokosabb választás, a mosható redőnyök vagy árnyékolók szintén jó megoldást nyújtanak.
 
A bútorokat letakarhatjuk takarókkal, amelyeket aztán rendszeresen ki lehet mosni.
 
3.Porszívózzunk gyakran HEPA (nagy hatékonyságú, részecskeszűrő) szűrővel vagy eldobható elektrosztatikus tasakkal ellátott vákuum használatával.
 
4.Szereljünk be HEPA szűrővel ellátott légtisztítót. A modern, energiatakarékos otthonok a beltérbe zárják az allergénekkel terhelt levegőt, így okos dolog naponta beengedni frisset!
 
5.Használjunk anti-allergén szoba spray-eket. Ezek deaktiválják az allergéneket, ártalmatlanná téve azokat. Érdeklődjünk allergológusunktól az ajánlott termékekről.
 
6.Gyakran tisztítsuk ki az állat dobozát és pormentes, parfümmentes töltőanyagot használjunk. Jó választás a csomósodó alom.
 
7.Portalanítsunk rendszeresen. A falak letörlésével az allergének szintje is csökken.
 
8.Szerezzünk be mosható háziállat-fekhelyet és ketrecet, melyet gyakran és egyszerűen tisztíthatunk.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.