2012. 05. 15. - 06:11

Amikor a kutya már családtag

Amikor a kutya már családtag
A kutya az ember legjobb barátja, mondja a közmondás, de a hétköznapokban is egyre több példát találunk arra, hogy ez az állítás mennyire igaz.
A kutyák okosa, kedvesek, segítőkészek és képesek a feltétel nélküli szeretetre. Egy kis kedvességért és odafigyelésért mérhetetlen nagy szeretetet, ragaszkodást és hűséget kaphatunk cserébe. Teljesen mindegy, hogy fajkutyáról vagy egy egyszerű kis „szerelem" kutyáról van szó, ha kedvesek vagyunk hozzájuk a kedvességet meghálálják. Talán éppen emiatt ragaszkodik oly sok híresség is a kutyák társaságához és szinte családtagként kezelik Őket.Bár sokan hangoztatják, hogy a gyerek és a kutya nem jó párosítás, Rubint Rékáék élő példaként mutatják, hogy három gyerek mellet is megfér egy okos kutya. Réka szinte gyermekeként neveli a 10 éves Szultán nevű kutyát. Lara és Norbika is a kutya mellett cseperedett fel és most a kis Zalán is nagyon élvezi Szultán társaságát.

Rubint Rékáéknál a kutyus már családtag
Szultán kutya vigyáz Réka gyermekeire


Rékáék nagyon ügyelnek arra, hogy a kutya is egészséges életmódot biztosítsanak. Komoly odafigyeléssel választják ki számára a leg ideálisabb ételeket. A testmozgást is beépítették a kutya napirendjébe, hiszen Réka mindennap elviszi futni, így a család kedvence bár már nem fiatal, kitűnő egészségi állapotnak örvend.

Réka gyermekeként szereti a 10 éves kutyát
Réka ügyel a kutya egészégére, rendszeresen jár vele futni


Nagyon fontos, hogy mindenki ügyeljen kis kedvence egészségére és tartsák szem előtt azt is, hogy a házi koszt nem feltétlenül a leg alkalmasabb a kutyák etetésére. Természetesen kiegészítésként a kutya is kaphat néhány falatot az ebédlőasztalról, de fontos, hogy túlnyomórészt az igényeiket és szükségleteiket figyelembe vett kifejezetten kutyák számára készített eleséggel tápláljuk kedvenceinket. Fontos továbbá a rendszeres testmozgás is, amellyel jelentősen növelhető kutyáink élettartama és életminősége is.

-BT-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.