2022. 07. 14. - 10:40

Arcfelismeréssel engedné be az állatot a mesterséges intelligencia

Arcfelismeréssel engedné be az állatot a mesterséges intelligencia

Szakemberek olyan macska/kutyaajtót fejlesztettek ki, amely a kedvencet arcfelismerés alapján engedné be a házba – infravörös kamerákkal és mesterséges intelligencia alkalmazásával.

Macskaajtó készült fejlett technológiával: a mesterséges intelligenciát és infravörös kamerákat használó eszköz nagy segítség lehet azoknak, akik házban élnek és házi kedvenceket tartanak.
 
Ez az ajtó ugyanis csak azokat az állatokat engedi be, akik valóban a házhoz tartoznak.
 
A Petvation technológia arcfelismerésen alapul, s a saját kedvencet infravörös kamerákkal azonosítja. Macska- és kutyaajtó is lehet, lényege, hogy miután a detektált állat belépett, be is csukja mögötte.
 
Arcfelismeréssel engedné be az állatot a mesterséges intelligencia - Fotó: Instagram/Petvation
Arcfelismeréssel engedné be az állatot a mesterséges intelligencia - Fotó: Instagram/Petvation
 
A fejlett eszköz okostelefonra letölthető applikáción keresztül is használható, sőt ha valamilyen eseményről tudnia kell a gazdának, arra figyelmezteti. Ilyen például más, illetéktelen behatoló állatok közeledése.
 
Az intelligens macska/kutyaajtó egyelőre nem elérhető még boltokban, mert piacra dobásához csak a közelmúltban indult finanszírozási kampány.
 
A készítői 10 ezer dollárt jelöltek meg induló tőkének, s már több mint nyolcszorosát sikerült összegyűjteni, ami bizakodásra ad okot.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.