2019. 09. 08. - 12:20

Ártalmas lehet a macskára a szobanövény

Ártalmas lehet a macskára a szobanövény
Nem kell mindegyik növénytől távol tartani a kis cicát, de a legtöbb benti virág mérgező hatással van a kis kedvencekre, így érdemes azokat olyan helyre tenni, ahol nem éri el. 

 

A macskák, főként, ha még kicsik szeretnek ide-oda szaladgálni a lakásban és mindent megszagolni, esetleg megkóstolni. Ez azonban néhány esetben veszélyes lehet, ugyanis sok szobanövény mérgező. A megoldás pofon egyszerű, csupán macskariasztó folyadékot kell beszerezni, ami természetesen a növénynek sem árt. A cicák kifinomult szaglással rendelkeznek, ha pedig azt érzi, hogy valami büdös a számára, nem megy majd oda megrágcsálni. 
 
 
Ártalmas lehet a macskára a szobanövény
Tartsd távol a cicát a szobanövénytől
 
A legegyszerűbb módja egyébként valamilyen illóolajat, mint például levendula vagy borsmenta összekeverni desztillált vízzel, majd a növény leveleire és a földjére permetezni. Ezek nem mérgezőek, ráadásul mivel a cica undorítónak találja, nem árt vele saját magának, hiszen nem kóstolja meg, inkább tovább áll. 
 
Te hogyan véded meg kedvenced a rájuk mérgező növényektől?
 
 
Nagy Orsolya

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.