2022. 08. 11. - 09:50

Az emberek tudják, hogyan érzik magukat a kutyák

Az emberek tudják, hogyan érzik magukat a kutyák

Az emberek képesek olvasni ebjeik gondolataiban – állítja egy új tanulmány. Hat különböző érzelmet mindenképpen meg tudnak különböztetni.

Képesek olvasni kedvenceik gondolataiban az emberek. Egy, a Floraglades Alapítvány által végzett tanulmány kimutatta, hogy a tágra nyitott szemektől a lógó nyelvig terjedő enyhe hangulatváltozások hat különböző érzelmet jeleznek.
 
A kutatás során 105 embernek három különböző kutyafajta képét mutatták, s ők helyesen azonosították a boldogság, a szomorúság, a kíváncsiság, a félelem, az undor és a harag érzését az ebeknél.
 
„Eredményeink arra utalnak, hogy az emberek természetes módon képesek megérteni kutyáik érzelmeit az arckifejezésükből” – mondta Harris Friedman professzor, a Floridai Egyetem és a Harvard Egyetem munkatársa.
 
Képesek olvasni kedvenceik gondolataiban az emberek
Képesek olvasni kedvenceik gondolataiban az emberek
 
A szakértők egy dobermannt, egy malinois nevű belga juhászt és egy hajlékony fülű rhodesiai ridgeback ebet használtak a vizsgálathoz.
 
Az emberek a legkönnyebben a haragot vették észre, mivel az esetek közel 78 százalékában helyesen azonosították azt.
 
Logikus, hogy meg tudjuk érteni a kutyák érzéseit, miután annyi ideje élünk együtt velük – jegyezte meg dr. Tina Bloom, a tanulmány vezetője.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.