2017. 10. 07. - 19:03

Az idős macska különleges gondozást igényel

Az idős macska különleges gondozást igényel
Napjainkban 12 éves korától számít idősnek a házi kedvenc, aki innentől kezdve teljesen más törődést igényel. 

 

Mint ahogy az embereknél, az állatoknál sem jelenti azt az öregedés, hogy beteggé válnak vagy kevésbé lesznek fittek. Érdemes azonban ezeket megelőzni és már egészen fiatal kortól úgy foglalkozni a macskával, hogy később ne legyen egészségügyi gondja. Előfordulhat azonban, hogy az idősebb cicák már nem játszanak annyit, többet alszanak vagy akár meghíznak. Persze ezek a jelek akár betegségre is utalhatnak, így jobb elvinni a kis kedvencet az orvoshoz. Ha azonban csak öregszik, akkor érdemes jobban törődni vele. A téli időszakban például gondoskodni kell a megfelelő hőmérsékletről, hogy ne fázzon, nyáron pedig óvni kell a nagy forróságtól. 
 
Az idős macska különleges gondozást igényel
 
Az idősebb macskák már nem tudnak olyan nagyokat ugrani, mint fiatalabban, ezért fontos, hogy az alomtálca ne legyen túl magas a számukra. Ezenfelül minőségi ételeket kell adni neki, amelyek tele vannak vitaminokkal és hozzájárulnak az egészséges élethez. Vannak olyan tápok is egyébként, amik kifejezetten öreg cicák részére készülnek. Az utolsó dolog, amelyre érdemes oda figyelni, hogy gyakrabban kell a kedvencet orvoshoz vinni, aki ellenőrzi, hogy minden rendben van-e. 
 
N.O.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.