Kutya-Macska

Az idős macska különleges gondozást igényel

Az idős macska különleges gondozást igényel
Napjainkban 12 éves korától számít idősnek a házi kedvenc, aki innentől kezdve teljesen más törődést igényel. 

 

Mint ahogy az embereknél, az állatoknál sem jelenti azt az öregedés, hogy beteggé válnak vagy kevésbé lesznek fittek. Érdemes azonban ezeket megelőzni és már egészen fiatal kortól úgy foglalkozni a macskával, hogy később ne legyen egészségügyi gondja. Előfordulhat azonban, hogy az idősebb cicák már nem játszanak annyit, többet alszanak vagy akár meghíznak. Persze ezek a jelek akár betegségre is utalhatnak, így jobb elvinni a kis kedvencet az orvoshoz. Ha azonban csak öregszik, akkor érdemes jobban törődni vele. A téli időszakban például gondoskodni kell a megfelelő hőmérsékletről, hogy ne fázzon, nyáron pedig óvni kell a nagy forróságtól. 
 
Az idős macska különleges gondozást igényel
 
Az idősebb macskák már nem tudnak olyan nagyokat ugrani, mint fiatalabban, ezért fontos, hogy az alomtálca ne legyen túl magas a számukra. Ezenfelül minőségi ételeket kell adni neki, amelyek tele vannak vitaminokkal és hozzájárulnak az egészséges élethez. Vannak olyan tápok is egyébként, amik kifejezetten öreg cicák részére készülnek. Az utolsó dolog, amelyre érdemes oda figyelni, hogy gyakrabban kell a kedvencet orvoshoz vinni, aki ellenőrzi, hogy minden rendben van-e. 
 
N.O.

 

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Hosszú élet: 3 dolog kell hozzá

Kutatók szerint három dolog segít abban, hogy hosszú életet tudhasson magának az ember. Természetesen mindenekelőtt az életmód-változtatás áll.
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Brad Pittet fiatal színésznővel hozták hírbe

Brad Pittet fiatal színésznővel hozták h...

Meghökkentő pletyka terjed: bár a legutóbbi hírek szerint a sármos színész és felesége, Angelina Jolie békülőben van, Brad Pitt állítólag beleszeretett egy ifjú...
Demi Lovato drogproblémáiról vallott

Demi Lovato drogproblémáiról vallott

A fiatal énekesnőről nemrég kiderült, hogy csakúgy, mint sok sztárt őt is magával ragadta a kábítószer világa.   
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
Solange Knowles vezeti a Soul Train Awards-jelölést

Solange Knowles vezeti a Soul Train Awar...

Beyoncé testvére és Bruno Mars áll a lista legelején a Soul Train Awards díjátadás nevezettjei között. 
Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Ezért jó a házi feladat a gyerekeknek

Sokkal többet számít a házi feladat, mint hogy a gyermek az iskolai feladatokkal nap mint nap, otthon is foglalkozzon – állítják kutatók.
Kylie Jenner pasija kiakadt

Kylie Jenner pasija kiakadt

Friss hírek szerint a fiatal sztár párja nem igazán tudja elviselni a Kardashian családot. Ez miatt pedig még a kapcsolatuk is zátonyra futhat.   
Irodai munka=nassolás?

Irodai munka=nassolás?

Te is gyakran nyúlsz az édességhez munka közben? Akkor van egy rossz hírünk, ugyanis rengeteg kalóriát beviszel ezáltal a szervezetedbe.  
< >