2011. 06. 24. - 06:00

Az új kiscica kiválasztása

Az új kiscica kiválasztása
A macskákat mintha csak az ember ölébe szabták volna. Kecsességük és eleganciájuk páratlan, játékosságuk pedig a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt ugyanannyira szórakoztatja.
Az új kiscica kiválasztása  A macskákat mintha csak az ember ölébe szabták volna. Kecsességük és eleganciájuk páratlan, játékosságuk pedig a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt ugyanannyira szórakoztatja. Mindezen felül dorombolnak: lenyűgözően, megnyugtatóan és hízelkedően duruzsolnak a bajszuk alatt. Ezek a jó tulajdonságok valamennyi háziasított fajtára jellemzőek, hogyan szűkítsük hát le a lehetséges jelöltek körét? Itt csakis az egyéni ízlés és szimpátia dönthet. A rossz választás lehetséges következményeként nem alakul ki kötődés az állat és gazdája között, a macska pedig menhelyen végezheti. Ennek esélyét minimálisra csökkenthetjük, sőt ki is zárhatjuk, ha a vásárlás előtt minden részletet alaposan átgondolunk.
Ha egy alomból választunk kiscicát, akkor erre az esetre adunk pár egyszerű tippet, amelyek megkönnyítik a választást. Szánjuk rá az időt, és tegyünk fel rengeteg kérdést, pl. látta-e a kiscicákat állatorvos, megvizsgálták-e őket, beoltották és féregtelenítették-e valamennyit?Az új kiscica kiválasztása
Milyen környezetben tartják az almot? Legyünk óvatosak, hogyha istállóban, vagy valamilyen tanyán tartják őket, ahol kevés alkalmuk van az emberrel való találkozásra. A macskák szocializációs szakasza nagyon rövid, a negyedik és tizenhatodik hét között zajlik. Az a kiscica, amelyik nem szokik hozzá bizonyos látványokhoz, hangokhoz és szagokhoz, amelyek hozzátartoznak a normális élethez, később problémákkal küszködhet.
Bármilyen szívszorongató dolog is lehet, mégis gondoljuk meg kétszer is, mielőtt olyan kiscicát választunk, amely különösen idegesnek tetszik. Ez a korai szocializáció hiányának jele lehet. Ne essünk abba a kísértésbe sem, hogy a leggyengébb, legkisebb kiscicát választjuk pusztán sajnálatból. Sokba kerülhet még ez a hiba.
Ne válasszuk el túl hamar a kiscicát az anyjától vagy a testvéreitől. Legalább hat-hét hetes koráig közöttük kell maradnia.
Forrás: www.hills.hu, www.haziallat.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.