2015. 06. 18. - 15:22

Bengáli macska a különlegességek kedvelőinek

Bengáli macska a különlegességek kedvelőinek

Bár a házi macskák is igen kedvesek és ragaszkodóak tudnak lenni, nagyon sokan vágynak inkább valami különlegesebb fajta után.


Minden amit a bengáli macskáról tudni érdemes

Akik egy Magyarországon még kevésbé ismert, de annál legnyűgözőbb állatot szeretnének otthonukba fogadni, azoknak érdemes megnézni a bengáli avagy leopárd macskákat. Ezek a macska a bengáli leopárdmacska és a házimacska keresztezéséből mesterségesen létrehozott hibrid. Az 1980-as évben kezdték tenyészteni ezt a fajtát, mert szerettek volna egy vadmacska kinézetű, de házimacska természetű új macskafajt létrehozni. A tenyésztői munka eredményes lett, hiszen a bengáli macska tökéletes ötvözete a leopárd illetve a házi macskának.


Különleges, mint egy leoprád, szelíd mit egy cica

Ez a különleges cicus vadmacska ősétől csupán a külsejét örökölte, természetre talán még a házi macskánál is szelídebb. Hihetetlenül ragaszkodó és gazdi centrikus. Az idegenekkel bizalmatlan, de más állatokhoz kitűnően alkalmazkodik. Hihetetlenül intelligens, élénk és kíváncsi. A bengáli cicus néha nagyon akaratos és önfejű, de ha kell türelmes és szófogadó. Különlegessége, hogy a házi macskával ellentétben a bengáli macska imádja a vizet és szívesen fürdőzik, amikor csak teheti.

Már kölyök korában gyönyörű - bengáli macska
Pici korától kezdve érdeklődő és nagyon kezes állat

A bengáli cicus kifejezetten kommunikatív. Ezzel a macskával öröm az együtt élés. Ha magányos vagy, vagy csak némi társaságra vágysz, akkor a bengáli cica a lehető legjobb választás. Ez az állat ugyanis szinte minden tevékenységét „kommentálja”. Örömmel válaszol minden neki feltett kérdésre és még az elé tett ételt is megköszöni. Bundája különlegesen finom, puha, öröm simogatni.
Ez a fajta macska azonban nagyon igényli a figyelmet és a törődést, ezért csak olyan családba ajánljuk, ahol ezt meg is kapja!

 

-BT-

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.