2022. 05. 12. - 09:45

Boldogabb, akinek van kutyája?

Boldogabb, akinek van kutyája?

Egy új tanulmány szerint boldogabbak az ebtulajdonosok, mint azok, akiknek egyáltalán nincs négylábú barátja.

Úgy tűnik, boldogabb életet élnek azok az emberek, akik tartanak kutyát, mint akik nem.
 
Egy kutatás kiderítette, hogy a négylábú baráttal rendelkezőket több tartalmas interakció és személyes találkozás jellemez - ami javítja általános hangulatukat -, mint azokat, akiknek nincs házi kedvence.
 
A tanulmány arra is rámutatott, hogy a kutyatulajdonosok előnyt szereznek kedvencük sétáltatásából: 31 százalékuk ugyanis kevésbé érzi magát magányosnak emiatt.
 
Boldogabb életet élnek, akik kutyát tartanak?
Boldogabb életet élnek, akik kutyát tartanak?
 
„A kutyatartás fizikai és mentális előnyei magukért beszélnek. Az ebtulajdonosoknak több lehetőségük van a társas interakcióra, s kutatásunk azt mutatja, hogy négylábú barátainknak köszönhetően sokkal értelmesebb kapcsolatokat is kialakítunk” – mondta
 
James Loder, a More Than Insurance munkatársa.
 
Megjegyezte: szeretnék felhívni a figyelmet a kutyákkal való kapcsolatra, hogy minél több ember részesülhessen belőle - különösen a fogyatékkal élők, akiknek életéte még jelentősebb hatással lehet az ebekkel való szoros kapcsolat, s teljesen kihasználhatják az általuk nyújtott előnyöket.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.