2010. 06. 08. - 06:00

Brit macska – a legokosabb cica!

Brit macska – a legokosabb cica!
Ősei az angliai házi macskák legkiválóbb példányai voltak, melyeket a Rómaiak vitték hadjárataik során a szigetországba. Britannia földrajzi elszigeteltségének és hűvösebb éghajlatának köszönhetően egy európaitól eltérő homogén, jó ellenálló képességű házi macska populáció alakult ki.
Brit macskaŐsei az angliai házi macskák legkiválóbb példányai voltak, melyeket a Rómaiak vitték hadjárataik során a szigetországba. Britannia földrajzi elszigeteltségének és hűvösebb éghajlatának köszönhetően egy európaitól eltérő homogén, jó ellenálló képességű házi macska populáció alakult ki.
Hariss Weir természettudós nevéhez köthető a fajta céltudatos, szelektív tenyésztése, melynek alapját ezek a kiváló házi macskák alkották.
A lenyűgöző testalkatú brit macska nyugodt vérmérsékletű és igénytelen. A számos merev vezérszőr jellegzetesen plüsstapintású bundát eredményez, a védő aljszőrzet pedig a legfagyosabb napokon is megtartja a test melegét. A brit rövidszőrű macska szelíd és barátságos, de amint zsákmány tűnik fel a láthatáron, vérbeli vadász válik belőle.A brit macskára is jellemző az angol hidegvér.
"Nome est omen", a név kötelez, a brit macskára is jellemző az angol hidegvér. Kedves, nyugodt, nagyon jámbor, szelíd természetű állat, nem tolakodó, nem túl hízelkedő, de nagyon hűséges, ragaszkodó természetű.
Ahol a gazdája van ott van a macska is, távolról tartja szemmel és követi, nem ölbe bújós, inkább a gazdi mellett ül le. Nem szabad zaklatni, hagyni kell a saját ritmusába élni, igazi nyugodt társ tud lenni egy életre. Jól kijön a gyerekkel, a társállatokkal, a kutyákkal, ugyan akkor jól viseli az egyedüllétet, kiváló társa tud lenni elfoglalt embernek is. Nagyon okos, intelligens, könnyen nevelhető, kizárólag lakásba ajánlott.
Forrás: www.britmacskak.eoldal.huMemo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.